Лидерката на ГЕРБ-Жени в Благоевград Елена Ташкова спечели очаквано конкурса за държавен пост и 2250 лв. заплата в ДФЗ

17 Юли 2017 | 23:25
2 коментара
Общество

Лидерката на ГЕРБ-жени в Благоевград Елена Ташкова спечели очаквано конкурса за началник на отдел „Прилагане на схеми и мерки за подпомагане“ в Областна дирекция на Държавен фонд „Земеделие” – Благоевград.

Според протокола на изпитната комисия, публикуван след края на работния ден в петък, тя заема държавното място със заплата до 2250 лв. с получените на теста и интервюто общо 269,25 точки.

Претендентите за поста Роска Атанасова Иванова, Любомир Андонов Симонски и Маргарита Стоянова Митева приключиха надпреварата с 0 точки. Петият кандидат – Марин Борисов Аладжов, дори не си направи труда да се яви на интервюто. Съгласно резултатите от конкурса изпитната комисия директно е обявила, че Ташкова трябва да заеме мястото, което е вакантно от миналата година.

Успехът на ГЕРБ активистката е безспорен, като се има предвид, че на конкурса за същото място миналата година тя получи безславните 0 точки. С толкова тогава се оказа и колежката й Снежана Шаренкова, което обаче не й попречи през март т.г. все пак да бъде назначена на този пост. През последните месеци облаците около Шаренкова доста се сгъстиха, нейното име попадна в жалба на благоевградски земеделци до министъра на земеделието Румен Порожанов и след като бе обявен поредният конкурс за началническия пост в Разплащателна агенция, тя все пак реши да се оттегли и не си подаде документите. Според източници на „Струма“ шефката на агенцията Светлана Сотирова ще предложи на ДФЗ тя да бъде върната на старото й място в отдела като редови експерт.

Припомняме, че предишният титуляр на отдела Огнян Китов бе уволнен от Порожанов миналия януари заедно с ексшефа на ДФЗ – Благоевград Георги Качев и финансиста Красимир Динчев с мотив несправяне с работата, изпускане на срокове по програмите с директни разплащания, непредвидени проекти и объркани процедури.Струма

Добавени коментари

боже опази... публикува:
18 Юли 2017 | 13:15
ТИЯ ДЕТО СЕ УЧАТ МНОГО БЪРЗО СА НАЙ-ОПАСНИ, НАЙ-УМНИ И НАЙ-ОПРАВНИ смешници... Е ЗАТОВА СМЕ НА ТОВА ДЕРЕДЖЕ... С КАЛИНКИ МАЛИНКИ И РАЗНИ ДР. "СПЕЦИАЛИСТИ" ДА НИ Е ЧЕСТИТА ...
НАВСЯКЪДЕ публикува:
18 Юли 2017 | 09:26
КАЛИНКА КАЛИНКА КАЛИНКА ОТ ГЕРБ!!!!!

Добавете Вашия коментар

TOP