Лична драма вдигна на крак полицията в Благоевград! 25-годишен се прободе с нож в гърдите навръх рождения си ден в Покровник

02 Септември 2017 | 15:54
0 коментара
Общество

25-годишен се прободе с нож в гърдите, в критично състояние, с тежък вътрешен кръвоизлив е приет в реанимация на благоевградската болница. Тежката драма с младежа, който наскоро се завърнал от гурбет в Англия, станала навръх рождения му ден – 31 август.

Рожденикът взел решение да посегне на живота си във фамилната къща в село Покровник. Сигнал за инцидента е подаден на тел. 112, на място пристигнали служители от Първо РУП – Благоевград. Майката първа се притекла на помощ на детето си.

Инцидентът станал около 17,30 часа. Обстоятелствата се изясняват от полицията. Младежът имал назначена терапия, но отказвал от няколко дни да приема медикаментите.

Навръх рождения си ден внезапно се намушкал с нож в гърдите.Острието проникнало дълбоко в лявата половина, по чудо не е засегното сърцето му. Изпаднал в шок от тежката рана, която засегнала белия му дроб. По спешност е транспортиран до благоевградската болница, където е свикан тричленен лекарски екип от хирурзи и анестезиолог за извършване на животоспасяваща операция.

„Състоянието на пациента е стабилизирано, увреждането на белия  дроб е овладяно, остава за интензивно лечение в реанимация”, каза началникът на хирургия в МБАЛ – Благоевград д-р Димитър Димитров. Младежът е в съзнание и разговаря, но остава под активно наблюдение от анестезиолози и хирурзи.

Свързахме се по телефона с кмета на село Покровник Методи Цонев:

„Болно ми е от случилото се, семейството е  интелигентно, а младежът е изключително тих и възпитан, никога не се е замесвал в скандали. До момента не съм чул да е буйствал, както по-голяма част от неговите връстници. Правил съм забележки на други младежи за техни прояви, но той е кротък, по-затворен. Нямам обяснение какво е станало, снощи на място бяха служители на полицията, те работят по случая”, заключи кметът М. Цонев.

Това е вторият случай за три месеца в Благоевград на умишлено наръгване с нож, 45-годишен от село Баня се намушка в баничарницата в района на поликлиниката в Благоевград, след като отказал да направи назначено изследване на скенер.Струма

Добавете Вашия коментар

TOP