Лична драма и паник атака тресе секретаря на НЧ „Никола Вапцаров 1866” Благоевград и Председател на НЧ „Култура 1932” Кресна

27 Септември 2017 | 21:23
1 коментара
Общество

На редакционната поща на ​Pirinsko.com будни граждани от община Кресна сигнализират за нередности свързани със секретаря на Народно читалище „Никола Вапцаров 1866” Благоевград и Председател на Народно читалище „Култура 1932” Кресна Илиян Юручки. 

​Pirinsko.com публикува без редакторска намеса:

В началото на миналата седмица членове на Народно читалище „Култура 1932” Кресна са внесли искане за свикване на извънредно общо събрание. До настоящия момент Председателят г-н Юручки не е дал отговор дали възнамерява да свика събрание. В същото време се възползва целесъобразно от протакането, като не пропуска възможност да оказва психически тормоз на хора подписали се за свикване на събранието, но подбира това да са само жени. Предпазливо се пази от мъжeте, за да му излезе късмета или име.

Днес на репетиция на женски хор към читалището г-н Юручки унизи и изгони жени подписали се за свикването на извънредно общо събрание с претекст, че искали да го сменят като Председател на читалището и бил много обиден. Първично и безскрупулно поведение за човек, който би следвало да има добра обща култура и осъзнаването, че съвремието е 2017г. , а не 1947г. Длъжността Председател на читалище е избираема, а не пожизнена. Каквито и действия да предприема г-н Юручки трябва да знае, че извънредно общо събрание ще има, а той ще пише обяснения по прокурорски преписки за това, че с насилие и заплашване е пречил да се проведе събрание допустимо по Закона за събранията, митингите и манифестациите.

Унижените днес жени ще депозират граждански искове за обида и жалби до Комисия за защита от дискриминация. Нека обществеността направи изводи какъв културтрегер е окупирал читалището в Благоевград и Кресна. Над законите, морала и елементарната култура да уважава хората. Приел себе си незаменими до кончината на земните му дни, а може би и след това.

Pirinsko.com дава право на отговор и възможност на г-н Юручки да искаже своята теза по скандалните обвинения.

Добавени коментари

Здравко публикува:
30 Септември 2017 | 21:51
Дебил !

Добавете Вашия коментар

TOP