През повечето време поръчването на напитка, придружена с голям резен плод и чадърче, е абсурдна. Но когато слънцето се скрие, пясъкът е наблизо и морето прелива с хоризонта, плажният коктейл е най-логичният избор, който може да направите.

Новото видео от канала Top of the tops във Vbox7.com e посветено точно на тази лятна наслада. Вижте кои са най-готините летни коктейли и разберете как да си ги приготвите.

С покачването на температурите и падането на задръжките ви представяме 5-те най-освежаващи коктейла за летните дни на брега на морето.

5. Куба Либре

Коктейлът възниква точно когато Куба става независима след Испано-Американската война. Когато Кока-Колата навлиза в Куба.

50 мл. бял ром
15 мл. сок от лайм
150 мл. Кока Кола

4. Маргарита

75 мл. текила
25 мл. трипъл сек
50 мл. лимонов сок
сол
1 резен лайм

3. Космополитан

Всички се сещат веднага за „Сексът и града“, но има много различни теории за това кой е открил този коктейл. Според някои е бил създаден в Сан Франциско, според други в бар в Манхатън, а Нюйоркчани твърдят, че техния град е родното място на коктейла, така че може би никога няма да разберем, кой е сложил чашката в ръката на Кери Брадшоу.

40 мл. водка
15 мл. коантро
15 мл. лимонов сок
30 мл. сок от боровинки
лимонова кора

2. Мохито

Неустоимата комбинация от сладост, цитруси и мента, специално направена да подчертава вкуса на рома е перфектната нискоалкохолна лятна напитка.

Ето и точните съставки:

50 мл. ром
12 листа мента
1 с.л. пудра захар
1 лайм
100 мл. сода

Кой коктейл оглавява класацията, разберете от видеото, ще ви подскажем – разклаща се, не се разбърква.