Летни неволи! Хотел "Езерец" на съветника Р. Калайджиев нажежи страстите на макс, граждани и гости: Това ли е "перлата" на Благоевград!?

01 Август 2018 | 17:22
2 коментара
Общество

Благоевградчани и гости на града пропищяха от високи цени, некачествено обслужване, мръсотия и безхаберно отношение на персонала в хотел „Езерец” на Благоевград към тях.

Много от хората изразиха открито възмущението си от така наречената „перла” в областния център на Пиринско и във фейсбук, където от дни заливат форума с коментари за хотела.

Най - лошото е, че на подобна картина се натъкват и гостите в града, които по една или друга причина са се доверили на хотела.

Софиянка, отседнала в хотел „Езерец” в събота / 28 юли/ довери пред наш репортер, че цената от 120 лв. за нощувка на двойна стая, която двамата с приятеля и платили по никакъв начин не отговаря на услугата, която би трябвало да бъде извършена срещу тези пари.

"Закуската оскъдна, басейна – не да се разхладиш в него, ами направо менингит да хванеш. Това е пълно безобразие, а иначе, когато правехме резервацията ни увериха, че водата е топла, заради летните слънчеви лъчи.Топла, ама друг път, то затова и хора няма, макар и в малкото хубави дни тази година. И какво се оказа – лъжа, исках да отида да им поискам сметка, но приятеля ми ме  спря. Със сигурност, кракът ми повече няма да стъпи тук, ще разкажа и на моите приятели за преживяваното. Това ли е така наречената - ПЕРЛА на благоевградчани?”, гневно попита Мирослава Иванова, гост на хотела.

Благоевградчанинът  Илия Илиев пък колоритно описа картинката така: „ Две съботи поредни бях на плаж там. Още с отиването на входа ми търси охраната 2лв за паркинг, което е нередно, защото съм клиент. После плащам 10лв за шезлонг, чадър и басейн-чудесно!!!Пристъпвам към басейна и на полянката до него счупена явно лампа, но основата с назъбени пластмасови връхчета стои и се набодох на тях, защото бях бос. Усетих неприятна болка, но по случайност нямах порязна рана на стъпалото.Повиках спасител, защото управител нямало и казах за инцидента и че пънчето на счупената лампа е предпоставка за травма на клиент или детенце, което ще навреди на хотела, защото някой ще ги осъди. Същото пишман спасителче, смрънкя нещо от сорта-ще предам на шефа. Водата на басейна беше студена. После на бара пия узо вносно, а след два часа вече главата ме цепи, което е признак за рисков алкохол от нечий гараж явно. Повиквам за обяд сервитьорката, а тя идва със зловеща физиономия и ми заповядва да съм се бил преместил от шезлонга на масата, защото иначе нямало да ми донесе поръчката. Аз и казах да не ми дава наклони в моя живот, къде и как да обядвам, защото съм клиент, а тя е заплатаджийка. След, което разменихме реплики и седнах на масата. Даде менюто и изчезна на вътре като мишка. Пояснявам, че вътре ресторантът беше празен, а отвън се пукаше по шева от хора. Нямаше я повече от половин час, за да дам поръчка. Дойде, поръчах си и пак изчезна. Появи се от някъде с чиниите, подхвърли ги злобно на масата и избяга. Сметката на мен и приятеллата ми беше над 100лв за обяда, а нея(сервитьорката) пак я нямаше половин час да си вземе парите. Това се случи първата Събота, а следващата Събота историята се повтори отначало. Сметката за вторият обяд ми беше около 30лв и за мен въпроса стана принципен, не издържах поведението на неуважение от страна на персонала. Заявих, че вече съм платил и повторно няма да плащам за нищо на света. Викнаха охрани 10 човека, дойде криещия се преди това управител и взеха да ме гледат страшно. По-късно разбраха кой съм и, че с мен няма да стане така и смениха тона като започнаха да ми се молят да платя. Казах им, въпросът е принципен и точка, ако ще не Калайджиев, но и Бойко Борисов да дойде плащане няма да има. Появи се някакво ниско, напомпано с фитнес и гелосана прическа момченце, което бил син на Собственика на "Перлата" на Благоевград(както се рекламира хотелът им).Та за 30лв синчето татково ми трепереше и плюеше пред лицето 10мин.Поставих го на мястото му и си тръгнах заедно с приятелката ми. Не искаха да вдигат бариерата на входа на хотела, за да си извадя автомобила, но звъннах в полицията и я вдигнаха в крайна сметна. Така завърши плажуването ми в този смешен хотел. . .”, завърши разочарован той.

Гражданка пък избухна директно срещу собственика на хотел "Езерец" и общински съветник в Благоевград, Румен Калайджиев: "Безобразие, да изкопаеш целия град за да си прекараш минерална вода в хотелчето и после още по- здраво да съдираж кожата от гърба на хората, това никъде го няма. И вместо да го спрат, управниците на града даже му ръкопляскат", заключи тя.

Медията ни потърси за коментар Румен Калайджийски, но телефонът му повече от 20 минути даваше заето.Той запазва правото си на отговор в случай, че реши да даде становище по въпроса и внесе яснота по проблема.

Добавени коментари

Срам публикува:
02 Август 2018 | 06:31
Всичко гражданя от Джумаята се изредило да драска тука. Ми като нямате пари няма да поръчвате бе...
Бивш посетител публикува:
01 Август 2018 | 23:16
Не ходете Никога в този хотел.Всичко е под всякаква критика. Не заслужава нищо от цените си...

Добавете Вашия коментар

TOP