Летен вирус с повръщане и температура повали стотици хора в Разложко

27 Юни 2019 | 08:23
3 коментара
Общество

Летен вирус с повръщане и температура повали стотици хора в Разложко. Пикът на заболяването е бил от неделя  до вторник, когато десетки са потърсили помощ при личните си лекари. Значителен е и броят на хората, посетили Спешния център в Разлог през уикенда, а някои са прибягнали до самолечение.

Аптекари в Разлог споделиха, че в неделя и понеделник най- търсените медикаменти са били банките с глюкоза и ампулите деган. В някои обекти те свършили и се наложило в първия работен ден от седмицата да се презапасят с оглед и на факта, че горещините тепърва настъпват и не е изключена нова вълна от вирусни инфекции.

Не са малко и децата, които са повалени от вируса. Лекарите успокоиха, че в случая става въпрос за краткосрочен вирус, който се овладява за едно денонощие и пикът почти е преминал.   

„Място за притеснение и паника няма. Заболелите са в нормално количество за този сезон. Вирусът протича даже без разстройство, само с повръщане и температура, овладява се за 24 часа. Това са неща, които са нормални за този сезон. В случая категорично става въпрос за вирусна инфекция, а не за стомашно- чревни инфекции. Малко по-рано дойде този вирус тази година, обикновено е юли и август”, каза д-р Лилова, завеждащ детско отделение в МБАЛ – Разлог, която препоръча родителите да не водят децата си в затворени помещения с много хора, за да се намали рискът от заразяване.Струма

Добавени коментари

Глупости публикува:
30 Юни 2019 | 08:55
Летен вирус в Разлог. В околните населени места няма летен вирус. Всичко е от водата.
1234 публикува:
27 Юни 2019 | 22:43
Какъв летен вирус ни пробутват пак. Два дни над околията кръжи хеликоптер и какво мислите че прави? Отговорете си сами, и след това казват летен вирус.
7268 публикува:
27 Юни 2019 | 13:17
А някой сети ли се да провери водата...

Добавете Вашия коментар

TOP