Лекари спасиха 2-годишно дете, погълнало играчка-ключодържател от пакет с царевични пръчици

13 Януари 2021 | 06:10
0 коментара
Общество

Пазарджишки лекари спасиха живота на 2-годишно дете, което погълнало играчка-ключодържател от пакет с кроки. Ключодържателят бил заседнал в хранопровода на детето, съобщиха от болницата.

Момченцето е от Велинград. Снощи то е било прието в пазарджишката болница по спешност, след като рентгенова снимка показала, че ключодържателят е заседнал в хранопровода на детето. 

Налага се да бъде извършена спешна операция по изваждане на чуждото тяло. Манипулацията не може да бъде отложена, тъй като детето започва да проявява симптоми на дихателна недостатъчност.

Д-р Владимир Атанасов извършва успешно операцията в екип с медицинска сестра Ваня Райчева, анестезиолога д-р Димитър Иванов и анестезиологичната сестра Нели Славова.

Детето е имало късмет, че ключодържателят е попаднал в хранопровода, а не в трахеята, защото последиците можеха да са фатални, коментира началникът на ОАИЛ д-р Димитър Иванов.

От здравното заведение призовават родителите да бъдат по-внимателни относно играчките, които се предлагат в пакетите с царевични пръчици.източник:Vesti.bg

Добавете Вашия коментар

TOP