Лекар: Вече е късно за поставяне на грипна ваксина

24 Януари 2020 | 17:59
0 коментара
Общество

Билковите чайове са страхотен начин за повишаване на имунитета, като не е задължително да се приемат горещи. Природата ни е дала толкова добри средства за справяне с грипа, затова не е необходимо да използваме само химически медикаменти. В България има толкова голям избор от билки.

Това обясни д-р Анка Баева от Дирекцията по надзор на заразните болести в Регионалната здравна инспекция.

Специалистът обясни, че грипната ваксина също е добър вариант, но вече е късно за поставянето й.

"Най-уязвими разбираемо са децата, възрастни хора и бременни на възраст над 65 години. Почти всички знаят, но първо трябва да се обличаме топло за сезона. Второто, което препоръчвам е да се ядат много плодове и зеленчуци, да се пият много течности. Спортът е задължителен ако искаме да сме здрави и да повишаваме имунитета си. В по-големи колективи ако видим, че има някой болен, той или трябва да се изолира, или трябва да се носят маски за предпазване от предаването чрез въздуха на вируса чрез малките капчици", каза още тя.

Обичайните симптоми на заболяването са висока температура, с хрема, кашлица и отпадналост. Тези симптоми са характерни и за грипа, и за останалите простудни заболявания, които не се причиняват от грипни вируси. Сред тях са парагрипът, аденовирусите и така нататък.

Добавете Вашия коментар

TOP