Лекар от Спешна помощ раздава агнешко на социално слаби

29 Април 2019 | 14:25
0 коментара
Общество

Доктор Людмил Михайлов от Спешна помощ в Монтана за втора поредна година е в основата на благотворителна акция, като раздава агнешко навръх Великден на социално слаби.

Тази година доктор Михайлов  ще раздаде 140 порции агнешко-

„Идеята е грижа за социално слабите хора – разясни доктор Михайлов пред сутрнешния блок на Нова телевизия. - Това го правя за втори път. Сега реших да разширя мащаба и да зарадвам повече хора. Идеята е не храната, по-скоро е надеждата. Няма нищо по трогателно от това един възрастен човек да дойде после, да ти стисне ръката и да благодари. Той го прави не толкова за храната, а заради това, че някой му е дава надежда. Показал му, че не е ненужен.

Това са нашите родители, моите пациенти. Прави впечатление, че много млади хора през социалните мрежи в последните години, вкюличетлно и правителствени и неправителствени организации, помагат. Това е хубаво, защото дава шанс на тези хора да вдигнат глава и да си кажат, че някой го е грижа за тях. Искам по човешки да подаря на хората малко надежда и загриженост, за да изправят малко глави. Тази година три агнета съм дал, от които мой приятел в кухнята си е направил дроб сърма. Отец Николай ще прочете молитва за здраве и храната ще бъде раздадена пред църквата.

Добавете Вашия коментар

TOP