Лекар от Якоруда заразен с коронавирус

05 Май 2020 | 16:55
1 коментара
Общество

Гастроентерологичното отделение на благоевградската болница затвори врати и 2 дни няма да приема пациенти. Причината е, че пациентка, която се лекувала там, се оказа с положителна проба за коронавирус. Жената е преместена вчера в инфекциозно отделение, заяви директорът на болницата д-р Огнян Митев. Гастроентерологичното отделение ще бъде подложено на дезинфекция, а на лекарите и медицинския персонал ще се направят тестове за Ковид- 19. 

41-годишен благоевградчанин с доказан тест за коронавирус също е бил приет в инфекциозното отделение, в което към момента са изолирани 7 пациенти. Общо в цялата Благоевградска област са хоспитализирани 18 души с коронаинфекция. Те се лекуват в болниците в Благоевград, Петрич, Гоце Делчев и Разлог. В изолатора на разложката болница е приет за лечение общопрактикуващ лекар от Якоруда с положителна проба за коронавирус. Към момента броят на заразените с инфекцията в Пиринско е 67 човека, обобщи д- р Веселка Мончева, директор на дирекция „Контрол на заразните болести“ в РЗИ – Благоевград. 

Обезпокоителното е, че епидемията в България набира инерция и най-лошото тепърва предстои, алармираха от Европейския център за контрол и превенция на заболяванията. Според европейската служба, която отговаря за коронавируса, апогеят на пандемията още не е достигнат. На фона на ескалацията на смъртните случаи и липсата на лекарство срещу Ковид-19 решението за разхлабване на противоепидемичните мерки в страната, отмяната на маските и отварянето на заведения изглежда нелогично./струма/

Добавени коментари

Иван публикува:
06 Май 2020 | 16:05
А ся де, и какво правим?

Добавете Вашия коментар

TOP