Лек автомобил блъсна велосипедист на пешеходна пътека в благоевградския кв. „Струмско“

02 Септември 2017 | 10:39
2 коментара
Общество

16-годишен велосипедист е блъснат от лек автомобил "форд" на пешеходна пътека на улица Яне Сандански в благоевградския кв.Струмско.

За щастие Николай Шарков е без тежки наранявания, оказана му е първа помощ на място, не е транспортиран в болница. При направена проверка с дрегер шофьорът на автомобила е с отрицателна алкохолна проба.

Близо два часа служителите на КАТ-Благоевград установяваха причината за пътния инцидент. Разпитвани бяха свидетели на ПТП, както и бащата на младежа управлявал колелото с моторен механизъм.

Още един инцидент с друг младеж бележи вчерашния ден в Благоевград.

18-годишен сряза ръката си при демонтаж на стара дограма във филиал на детска градина в Областния център. Инцидентът станал вчера в сградата на детското заведение на бул. „Св.св. Кирил и Методий“.

При свалянето на дограмата работникът бил порязан от парче стъкло, паднало върху китката му. Пострадалият Г. Георгиев е транспортиран с линейка до благоевградската болница. Той е с дълбока порезна рана, приет е в ортопедично отделение.

За инцидента са информирани служители на полицията и Инспекция по безопасност на труда в Благоевград. Директорът на Областната трудова инспекция Славянка Симиджийска-Яновска поясни, че инспектори са посетили мястото на инцидента. Установено е, че младежът е пълнолетен, има навършена 18-годишна възраст, но не е имал сключен трудов договор.

В процес на изясняване е фирмата, извършвала дейността, която е подизпълнител. 

Добавени коментари

Иван публикува:
03 Септември 2017 | 00:01
Кат да вземат мерки те само заплати взематдруго нищоа и подкупи
!! публикува:
02 Септември 2017 | 13:55
Крайно време е велосипедистите да се научат, ЧЕ КОГАТО ПРЕСИЧАТ НА ПЕШЕХОДНА ПЪТЕКА, ВЕЛОСИПЕДА ТРЯБВА ДА СЕ БЛЪСКА, А НЕ ДА СЕ ВОЗИ НА НЕГО. КАТ НЕ ВЗИМА МЕРКИ.

Добавете Вашия коментар

TOP