Легенда от Австрия открива ски сезона в Банско

05 Ноември 2018 | 06:38
0 коментара
Общество

Австрийският алпиец Патрик Ортлиб, който е олимпийски и световен шампион, официално ще даде старт на 16-ата зимна кампания в курорт №1 на 15 декември. 51-годишният някогашен феноменален спускач се завръща на Бъндеришка поляна след откриването през 2009-а, когато бе тук за първи път. „Искам да ви поздравя с изумителните неща, които сте постигнали в Банско“, каза тогава той. Затова сега, без да се замисля, прие поканата да дойде отново и разбира се, също ще донесе подарък за превърналата се вече в музей на ските Стена на славата в култовия бар „Хепи Енд“.

В славната си кариера Ортлиб печели олимпийското злато през 1992-ра на игрите в Албервил (Фр), където триумфира в спускането – неговата коронна дисциплина. Четири години по-късно Ортлиб взема и световната титла в Сиера Невада (Исп). Там също е на върха в спускането. За Световната купа, в която дебютира на 21 г. през 1988-а, има 4 победи и 20 подиума, а 60 пъти се класира в топ 10. През 1994 г Патрик печели с спускането на легендарната австрийска писта "Щрайф" в Кицбюел. Той прекратява блестящата си кариера през 1999-а след контузия на тренировка пак на „Щрайф“ в Кицбюел.

Впоследствие влиза в политиката и е избран за депутат от крайно дясната Национална партия. Към днешна дата се занимава с бизнес и притежава 4-звездния хотел „Монтана“ в ексклузивния алпийски курорт Лех.Kmeta.bg

Добавете Вашия коментар

TOP