КЗК проучва цените на бензиностанциите

06 Ноември 2018 | 12:47
0 коментара
Бизнес

КЗК проучва цените на бензиностанциите. Комисията ще извърши детайлен анализ на функционирането на конкурентната среда на пазарите на производство и реализация на горива в страната, в контекста на цените на петрола в международен аспект, както и спазването на принципите, валидни за общия европейски пазар, съобщават експертите. 

КЗК подчертава, че горивата имат както икономическа, така и социална, значимост, затова секторът постоянно подлежи на мониторинг. Проверките са заради множество публикации в медиите за драстична разлика в цената на бензина в различните региони.

Междувременно в КЗП са постъпили сигнали от превозвачи, които са категорични, че протестите е продължат в цялата страна. 

Припомняме, на масов протест и автошествие излязоха жителите в Благоевградско. На 4 ноември недоволните блокираха главен път Е-79 в района на симитлийското село Железница. Водените от председателя на Съюза на българските транспортни работници Александър Стамболийски, изтъкнаха, че през последния месец има повишение на горивата с 14-20 стотинки, което реално не следва повишението на международните пазари.

Добавете Вашия коментар

TOP