Курсант в НВУ от село Микрево спаси жена от горяща кола край Симитли

18 Декември 2019 | 14:58
0 коментара
Общество
21-годишният курсант сержант Иван Станоев спаси жена от катастрофирал автомобил.
 
Третокурсникът от Националния военен университет”Васил Левски” пътувал по пътя от родното си с. Микрево към В. Търново, когато в района на Симитли станал свидетел на инцидента, при който автомобил се ударил в билборд край пътя, съобщи dnesbg.com.
 
Младежът спрял колата и се притекъл на помощ на пострадалата жена. Курсантът обездвижил счупената ѝ ръка и веднага се обадил за помощ. Забелязвайки пушек, излизащ от превозното средство, сержантът извадил шокираната водачка на автомобила и я отвел на безопасно разстояние, след което започнал да гаси избухналите пламъци.

Въпреки големият трафик никой друг не се притекъл на помощ. Благодарение единствено на адекватната намеса на младият военен жената била спасена. В суматохата те дори не успели да се запознаят. Дни по-късно курсантът получил от нея благодарствено писмо. Дамата издирила Станоев по номера на автомобила и успяла да му благодари за помощта.
 
Началникът на НВУ “Васил Левски” вече се е срещнал с курсанта от военна специализация “Мотопехотни и танкови войски”. Той е поздравил бъдещия офицер за проявеният характер и мъжество.

Добавете Вашия коментар

TOP