Кунчев: Ако ще и скафандри да сложим в училище, няма да спрем вируса

18 Септември 2020 | 11:48
0 коментара
Любопитно

След намаляването на новите случаи на заразени с коронавирус през последните четири дни се отбелязва покачване и вероятно то ще продължи. Това ни най-малко се дължи на старта на учебната година, защото е много рано, но ще има такова отражение занапред. 

Ако ще и скафандри да сложим в училище, няма да спрем епидемиологичния процес

Това отчете главният здравен държавен инспектор доц. Ангел Кунчев пред директорите на болници в страната.

"Вирусът си прави, каквото си иска, ама буквално. Можем да кажем, че нищо не можем да кажем". С тези думи започна изложението си.

Той беше категоричен, че няма как да се направи прогноза за това, което ни очаква, но е важно да получим отговора на въпроса: "Това, което в момента се случва в Южна Европа, резултат ли е от преливането на балканската вълна през август или това, което почва при тях, е втора вълна, която чакаме да дойде при нас. Това е по-лошият вариант".

Доц. Кунчев поясни и защо - защото ще съвпадне с началото на учебната година и циркулирането на грипните вируси. "В момента нещата изглеждат доста добре за България. Имаме 2,7 процента намаление, не е много, но е показателно, че след платото през август ние успяхме да постигнем две-три седмици с намаляване на случаите", посочи той.

Добавете Вашия коментар

TOP