Култовият стадион „Свети Петър“ в Банско осъмна разоран от среднощен дрифт

13 Юли 2017 | 12:39
2 коментара
Общество

Култовият стадион „Свети Петър“ в Банско осъмна разоран от среднощен дрифт. Тревата е така нашарена, сякаш на нея са кацнали извънземните, дето правят осморки по американските житни ниви, съобщава 7 дни Банско. 

Полицията вече има един заподозрян и е въпрос на време да бъде установена самоличността му. По време на огледа, извършен сутринта от униформени и представители на местната власт, на няколко пъти край стадиона бавно е минал джип. Когато хората се загледали в него, той отпрашил.

Припомняме, че стадион „Свети Петър“ е собственост на скандалния благоевградски бизнесмен Николай Галчев, купил от кмета Краваров при неизяснени обстоятелства преди години.

Сега за съоражението се грижи градската управа, срещу което ФК Банско и юношеските гарнитури го ползват. Те обаче трябва да почнат подготовка от утре, предвидени са и контроли, но теренът не е в най-доброто си състояние.

„Това е удар не по нас, а по Банско като град и като хора. Не знам какъв човек може да извърши подобно гнусно нещо. Този стадион не е на мен, на треньора, на домакина или на другиго. Той е на всички в града ни, което си е чисто посегателство върху нашето населено място. Надявам се, че злосторникът ще бъде установен веднага и ще му бъдат наложени адекватните и строги законови санкции. Някой трябва много да сме засегнали, че да направи подобна гнусна постъпка. Ние обаче няма да се спрем и ще продължим напред заради всички онези, които ни подкрепят и които искат името на Банско да бъде споменавано само с добро,“ коментира изпълнителният директор на клуба Йордан Баряков.

Ден по-рано неприятна случка вгорчи старта на подготовката на ФК „Банско”. В навечерието й тимът пострада сериозно и остана без част от екипировката си – фланелки, гащета, анцузи, след като крадци влезли в склада на клубната база, където спокойно подбрали, каквото им е нужно. Освен екипи взломаджиите взели и 42-инчов LED телевизор, на който отборът правеше в продължение на почти 4 години своите разбори. Откраднати са и всички топки, с които отборът разполагал.

Изпълнителният директор на клуба Йордан Баряков и ръководството реагираха своевременно и веднага бяха закупени чисто нови топки и бе поръчано да бъде възстановена откраднатата част от екипировката. Докато пристигне новата, домакинът Благой Загорчин ще трябва да изрови от дълбоките резерви част от подготвената за бракуване екипировка, която за късмет е трябвало да бъде изписана в края на този месец.

„Който и да го е направил, това нека тежи на съвестта му” – заяви Й. Баряков и допълни – Шокът бе изключително голям, защото се е действало доста квалифицирано и много прецизно. Явно човекът или хората, които са направили това долно деяние, са правили тези неща и преди, а не са някакви аматьори. Не знам на кого му трябва спортна екипировка, но явно е действано целенасочено. Искаме да благодарим на този или тези, които са направили това, че все пак не са взели всички сакове с екипировка. Не знаем кой е бил, не искам да си помислям кой е бил, макар да имаме някакви съмнения, те си остават съмнения. Тече работа на разследващите органи и дано да бъдат наказни злосторниците или злосторникът, който се опита да саботира отбора ни. Минавали сме през какви ли не перипетии, но през такъв никой не помни да е минал някой от отборите в Банско. Явно ние сме първият и дано да сме последният. В крайна сметка, явно сме попаднали на ценител или ценители на спорта, а така също, ако подходим и с малко хумор, явно са оценили добрия ни вкус при подбор на екипировката, щом са посегнали на нея. Дано по телевизора да гледат добър футбол и да си спомнят с добро от нас. Топките пък дано да бъдат използвани по предназначение и дано да има някои нови таланти, които да играят с тях и да стигнат до големия футбол. Дано сме им на късмет. Банско ще се оправи, но тези, които са извършили кражбата, винаги ще си останат такива – малки, злояди и без етика,“ коментира изпълнителният директор на „Банско Йордан Баряков след случилото се.

Това стана повод за вземане на нови мерки за по-голяма сигурност и в клуба вярват, че ще дадат своя ефект, като в същото време си забраниха да се говори повече за случката, за да не влияе тя негативно на работата в клуба.

Добавени коментари

? публикува:
13 Юли 2017 | 16:11
С какво е култов бе?С броя на загубите?Това да не ви е Ноу Камп?Е бати слабите PRi
манда лули публикува:
13 Юли 2017 | 14:11
нищо му нема на стадиончето - тва са журналистически инсинуации

Добавете Вашия коментар

TOP