Кукерите на кмета в Полена събраха цяло село на курбан

08 септември 2018 | 14:21
1 коментара
Кукерите на кмета в Полена събраха цяло село на курбан

Веселба до зори в Полена на традиционен кукерски празник.

В  село Полена ръководителят на групата и кмет на село Полена Веселин Топузов и помощниците му подредиха дълги трапези, отрупани с гощавки. Над 300 човека събраха на площада в селото, за да похапнат вкусна храна и да се повеселят. 

Кукерската група от село Полена е първата група, която преди години направи кукерски банкет за цялото село, а не само за участниците. Затова канят всички жители на селото на своя празник и ги гощават. 

След веселбата кукерите започват да се подготвят за следващата Сурва, да правят големите костюми и оригиналните маски. Кукери, бабугери, мечки и мечкари седнаха на обща трапеза, посрещнаха съседи и приятели за общата веселба.

Разбира се, че имаше жива музика за празника. Оркестърът на Панчо Иванов. На хорото бяха задължително и най-малките членове на кукерската група и верни приятели на кукерството. Тук заедно вдигнаха наздравици  кметът Апостолов , народният представител Стефан Апостолов, кметицата на село Крупник Иванка Чакалска, кметът на Черниче Георги Стефанов, председателят на общински съвет Симитли Владимир Христов и общинските съветници Лиляна Айкова и Владимир Благоев и много приятели и ги гости. 


Ravnachki публикува:
08 септември 2018 | 16:29
Коя е Иванка Чакалска ? Подсъдимата от мината !!!. Тая с какви очи ходи по сбирки , но аванта ядене пиене и да живеят циганите да я изберат пак

Добавете Вашия коментар!