Кукери от квартал “Струмско” гониха злите сили навръх зимен Кръстовден в Благоевград, групата с рекорден брой на деца - участници в нея

05 Януари 2019 | 13:40
0 коментара
Култура

Кукерите от кв.”Струмско” в Благоевград спечелиха сърцата на публиката по време на ежегодният Кукерски фестивал в областния център, видя наш репортер.

Групата бе една от най-атрактивните във фестивалното дефиле с рекорден брой деца облечени като кукерчета в нея.

Участниците се закачаха с публиката и впечатлиха десетките благоевградчани и гости на града с многобройните си персонажи.

Представители на групата бяха кукери, танцов състав, маскирани хора, мечкар с мечки.

Групата пресъздаде и обичая „Сватба”, като демонстрира пред жури и публика, как преди време в квартала са посрещали младоженците.

Фестивалът бе открит с дефиле на бабугерите от кв. Грамада в Благоевград.

В рамките на 15 минути те представиха различни ритуали пред журито, което оценява костюмите и сценичното поведение на участниците във фестивала.

Най-малкият участник в групата бе едва на година и девет месеца.

Сурвакарите успяха да предадат много положителни емоции и смях на многобройната публика, която е разположена от двете страни на тротоарите на бул. „Св. св. Кирил и Методий“.

Най-многобройната група, участваща в XI кукерски фестивал в Благоевград, е от над 300 души и е от Трети квартал. Те са единствените представители, носещи беляци.

Добавете Вашия коментар

TOP