Кученце - пазач бди за сигурността на детските писма до Дядо Коледа в Благоевград, приветства хората въртейки опашка

03 Януари 2019 | 17:03
0 коментара
Любопитно

Пощенската кутия на Дядо Коледа в Благоевград си има кученце – пазач, видя репортер на Pirinsko.com

От няколко дни, животинката зорко охранява писмата на малчуганите в града до белобрадия старец и не дава пиле да прехвръкне около тях, камо ли да бъдат взети от някого.

Според запознати, кученцето няма определен час, в който захваща дейността си на пазач, но по думите на хората, малко след като вечер се притъмни, то вече е на поста си и зорко започва да следи за сигурността на детските писма.

„Освен всичко друго, животното е изключително дружелюбно и дори позира гордо за снимка. При появата на човек до него, то го поздравява въртейки опашка”, коментират жителите в Благоевград, които се надпреварват да го щракат развеселени.

Припомняме, че за шеста поредна година децата на Благоевград имаха възможност да споделят своите желания и мечтани подаръци с Дядо Коледа, пускайки писмата си в специална кутията, поставена под елхата на площад „Георги Измирлиев“ в Благоевград.

Инициативата на Община Благоевград, която се превърна в традиция, има за цел да насърчи въображението на малките жители и да ги зарадва, сбъдвайки желания.     

И тази година освен писма в кутията, малчуганите могат да пускат и свои рисунки.

След края на инициативата специално назначена комисия ще отвори писмата и ще отсее най-оригиналните от тях.

Избраните единодушно от журито писма ще бъдат предоставени на кмета на община Благоевград д-р Атанас Камбитов, който ще сбъдне съкровени детски желания.

В самите писма или на рисункитe трябва да бъде посочен адрес и телефон за връзка с родителите.

Практиката показва, че освен материални подаръци, децата на Благоевград, молят Дядо Коледа в писмата си за мир, любов и разбирателство сред хората.

Добавете Вашия коментар

TOP