Кръгла маса, свързана с бъдещето на археологическите разкопки край село Покровник ще се проведе в Благоевград на 7 и 8 февруари

06 Февруари 2019 | 18:03
0 коментара
Общество

Кръгла маса, свързана с бъдещето на археологическите разкопки край село Покровник ще се проведе в Благоевград на 7 и 8 февруари.

Събитието, което е на тема „Социализиране и развитие като атрактивна туристическа дестинация на обект 2, находящ се на трасе на АМ Струма, ЛОТ 3.1 в землището на с. Зелен дол и с. Покровник“ ще бъде открито в 15.00 часа на 7 февруари в Регионален исторически музей – Благоевград.

В рамките на първия ден ще бъдат дискутирани различни теми, свързани с защитата на археологическите обекти от иманярски набези, бъдещето на обекта край село Покровник и законовите рамки, свързани с неговото опазване и други. Вторият ден на кръглата маса ще започне в 10.30 часа.

Участие в него се очаква да вземат различни представители на институциите в България, сред които: доц. д-р Здравко Димитров, ръководител на проучванията на обекта и представител на НАИМ към БАН; представители на Агенция „Пътна инфраструктура“; министърът на културата Боил Банов; кметът на Община Благоевград д-р Атанас Камбитов и други.

Добавете Вашия коментар

TOP