Kрупнишки бабугери виха хорá с трибагреника в ръка на кукерски банкет

18 юни 2018 | 10:57
0 коментара
Kрупнишки бабугери виха хорá с трибагреника в ръка на кукерски банкет

Кукерската група  на крупнишкия квартал „Овча купел” казаха по своему „благодаря” на всеки, който е отворил вратите на Сурва и е посрещнал в дома си страшните чудовища, които гонят злото и орисват с добро.

С даровете от Сурва те подредиха богата трапеза за близки и приятели . Няколко казана курбан приготвиха и поднесоха по трапезите организаторите.

Доброто настроение на празнуващите бе подплатено с жива музика и оркестър, който изпълняваше всяко желание на крупнишките бабугери. Хора с трибагреника в ръка се виха до късно през нощта. Огромна торта и много изненади бяха поднесени на децата от квартала през деня, а колаж със снимки от сурва получи всеки от тях за спомен.

Хлапетата  направиха целодневно парти на улицата. Вечерта обаче те бяха и неизменни помощници на трапезите. Малките сервитьори не спираха да обгрижват гостите и да помагат на организаторите. Кукерите на  „Овча купел”, кварталът който свързва двете села Крупник и Полена, участват в много извънселски кукерски празници.

Кметът на Община Симитли Апостол Апостолов, кметицата на село Крупник Иванка Чакалска, кметът на село Черниче Георги Стефанов, кметът на Полена Веселин Топузов  и кметският наместник на село Сушица Георги Митрев празнуваха и вдигнаха наздравици заедно с кукерите.


Добавете Вашия коментар!