Криминалнопроявен благоевградчанин влиза за 1 г. в затвора за кражба, влязъл в „Метро“, обул нови маратонки и си тръгнал

23 Октомври 2017 | 07:35
0 коментара
Общество

Криминалнопроявен благоевградчанин ще лежи 1 година в затвора заради кражба на маратонки. 30- годишният Ангел Богданов-Кесуната си взел обувките на аванта от магазин „Метро“ по най- простия начин. Обул новите маратонки, старите оставил на рафта и си тръгнал.

Същото направил и 25-годишният Костадин Джабиров, който го придружавал. Кражбата е била разкрита след време от магазинерите, които при зареждането на щанда намерили старите маратонки. Управителят на магазина Младен Ганев наредил да бъдат прегледани записите от охранителните камери през последните месеци. Така се установило, че размяната на маратонките е извършена на 14 април на обяд от двамата тарикати, за което била уведомена полицията. Апашите са задържани месец и половина след кражбата, като Костадин Джабиров е наказан да плати глоба и освободен.

Ангел Богданов е задържан за 72 часа с прокурорско разпореждане, тъй като е обвинен за кражба на маратонки на стойност 84 лв. при условията на опасен рецидив заради предишните му осъждания. При разглеждане на мярката му в Районен съд – Благоевград му е определена парична гаранция от 300 лв., която той така и не успял да изплати, тъй като отново го вкарали зад решетките. Оказало се, че бил осъден на 1 година затвор от Районен съд – Сандански за друга кражба през 2016 г.

Справка в свидетелството му за съдимост показала, че през 2013 г. е бил осъден на 2 години затвор за кражба, след това за държане на наркотици с цел разпространение, като е изтърпял общо наказание от 1 година и 3 месеца след кумулация. Малко след като напуснал затвора, извършил кражбата на маратонките, за която вчера се призна за виновен.

Той сключи споразумение с прокурор Катя Иванова за наказание от 1 година в затвор при строг режим на изтърпяване, което веднага влиза в изпълнение, след като бе одобрено от съдия Калина Иванова.Струма

Добавете Вашия коментар

TOP