Криминалните престъпления в Югозапада през април 2019 г. доминиращи, но без регистрирани убийства

17 Май 2019 | 12:31
0 коментара
Криминално

Криминалните престъпления в региона са били доминиращи през април 2019 г.

Това каза на брифинг старши комисар Николай Хаджиев, директор на Областна дирекция на МВР – Благоевград, цитиран от „Фокус“ – Пирин. 

По думите му за периода са регистрирани 70 броя престъпления против собствеността, спрямо 87 за предишния период.

„Кражбите са 56, спрямо 70. Общоопасните престъпления са 66, спрямо 88. Престъпленията по транспорта са 34, спрямо 50 и престъпления против личността – 7, спрямо 24“, каза още ст. ком. Хаджиев.

Той добави, че през април на територията на Благоевград и региона няма регистрирани умишлени убийства, а броят на телесните повреди е 5 при 15 за месец март.

„Разкриваемостта по отношение броя на телесните повреди е 40 %. Разбивката по отношение кражбите показва, че през април имаме регистрирани с 14 по-малко, спрямо март. Важно е да отбележим, че през месец април нямаме извършвани джебчийски кражби, спрямо 1 през март, взломни имаме 2, спрямо 13 за март, домови имаме 3, спрямо 9, от магазини и офиси имаме 12, спрямо 13, на части и вещи от МПС имаме 2, спрямо 8. За периода нямаме регистрирани кражби на оръжия и боеприпаси, както и през месец март. Имаме обаче завишение при кражбата на селскостопанска продукция. През април броят на този вид кражби е 14, спрямо 4 през март“, допълни ст. ком. Хаджиев.

Той добави, че най-много кражби са били извършени на територията на 1 РУ – Благоевград, следват 2 РУ – Благоевград, Разлог, Петрич, Сандански, Банско и Гоце Делчев. Ст. ком. Хаджиев отбеляза, че има и 14 установени нарушители.

Директорът на ОД на МВР – Благоевград прибави, че през месец април има само 1 регистриран грабеж, който е бил разкрит.

Той подчерта, че месец месец април са регистрирани 16 броя престъпления, свързани с наркотици, като най-много от тях са регистрирани на територията на Петрич.

Добавете Вашия коментар

TOP