Красимир Вълчев: Матурите отиват на 30 май и 1 юни

02 Април 2020 | 09:25
0 коментара
Общество

Единственият сценарий, по който ще говорим, е този, при който се възстановяват учебните занятия от 14 май, тоест веднага след изтичане на извънредното положение, всички други сценарии са условни. Ще се наложи да преместим изпитите от 4 до 10 дни. Това съобщи на брифинг в Министерски съвет тази сутрин министърът на образованието и науката Красимир Вълчев.

Най-вероятно ще предложим държавните зрелостни изпити да се проведат на 30 май и 1 юни, съобщи Вълчев.

Изпитите след 7-ми клас ще се случат на 13 – 15 юни. Няма пречка да не се проведе външното оценяване след 4-ти клас и след 10 клас

Според просветният министър ще има преместване и на кампаниите за прием във всички висши училища във всички страни. Той увери, че ако кандидатстващите зрелостници все пак се сблъскат с проблем при кандидатстване някъде по света, МОН ще съдейства като говори със съответното училище и съответната страна, както че ще издаде диплома по-рано.

Нямаме единна организация при обучението в електронната среда, призна и днес министър Вълчев. По думите му такава не може да бъде създадена при дистанционна форма на обичение и неприсъствено.

Министърът съобщи, че детските групи най-вероятно ще бъдат с повече групи през лятото. Занималните също ще бъдат удължени, тъй като много от родителите ще са изчерпали отпуските си. /БГНЕС

Добавете Вашия коментар

TOP