Красимир Каракачанов разкри: Ще има ли предсрочни избори след днешния трус във властта

17 Март 2016 | 17:50
0 коментара
Политика
Красимир Каракачанов разкри: Ще има ли предсрочни избори след днешния трус във властта

Не вярвам да се стигне до предсрочни избори след днешния скандал в парламента. Това заяви лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов по повод днешното искане на депутати от ГЕРБ всички министри и ръководни кадри на ДСБ във властта да подадат оставки. В пленарна зала настъпи истинска война в управляващата коалиция, след като депутатите от партията на Бойко Борисов Цвета Караянчева и Александър Ненков изчетоха декларация срещу партньорите си, предвождани от оскандаления Радан Кънев.

Те пожелаха премиерът Бойко Борисов да дойде в Народното събрание и да обясни докога хората на Радан Кънев ще участват във властта.

"Настояваме за проверка на всички обществени поръчки във военното министерство, адвокатската кантора на Радан Кънев има договор с "Терем" за 2000 лева на месец", съобщи Караянчева.

Това, което се случи днес в парламента, е точно призив към Радан Кънев да изтегли всичките си хора от властта, тъй като става малко като дървено желязо, хем си в опозиция, хем държиш хора на ключови позиции. Ако аз си подам оставката, хората на ВМРО във властта ще подадат своите оставки 35 секунди след мен", категоричен бе Красимир Каракачанов. Той обаче допълни, че, когато е сигурно, че на определен пост е поставен експерт, който си върши отлично работата, а не е просто политическо назначение, няма защо да бъде махан. 

Махнат ли двамата министри Николай Ненчев и Петър Москов, ще настъпи правителствена криза, вещае още Каракачанов. Воеводата смята, че няма внезапни неща и че днешното изявление на депутатите от ГЕРБ е логично следствие от всичко, което се случва с ГЕРБ и Реформаторите от доста време насам. 

Даниела МАРКОВА, БЛИЦ
 

Добавете Вашия коментар

TOP