Красимир Герчев: „Подобряваме архитектурния облик на Разлог с множество мерки за енергийна ефективност”

23 Март 2018 | 10:56
3 коментара
Бизнес

В Разлог стартира изпълнението по проект „Повишаване енергийната ефективност на многофамилни жилищни сгради в град Разлог – първа група“, който включва 4 блока в град Разлог намиращи се на улици: ул. „Опълченска“ 2, ул. „Гоце Делчев“ 1, ул. „Христо Ботев“ 10 и ул. „Христо Ботев“ 9.

Общата стойност на проекта е 1 081 575.45 лева, от които Европейското съфинансиране е в размер на 916 163.35 лева, националното съфинансиране е 161 675.90 лева, собствено съфинансиране е 3 736.20 лева.

По проекта ще се изпълнят строително-монтажни работи, които включват топлинно изолиране на външните стени, подмяна на прозорци и врати със система от PVC профил и стъклопакет, топлинно изолиране на покрив и под, ще бъде осигурена достъпна среда за хора в неравностойно положение, ще бъдат изпълнени и други мерки набелязани при извършения енергиен одит на сградите.

Това бе обявено на проведеното публично събитие, на което инж. Красимир Герчев – Кмет на община Разлог подчерта, че сградите ще достигнат по-високо ниво на енергийна ефективност, което пряко ще допринесе за намаляване на крайното енергийно потребление и косвено за намаляване на емисиите на парникови газове в Разлог.

Значително ще бъде повишен комфорта на населението на Разлог, живеещи в многофамилните жилищни сгради, обект на интервенция по проекта.

Той допълни, че изпълнението на проекта ще допринесе за подобряване на архитектурния облик на град Разлог и удължаване на експлоатационните характеристики на сградите.

По време на конференцията се представи презентация, след която се проведе дискусия с участието на експерти от Община Разлог и собствениците на апартаменти в блоковете.

Събитието е част от дейностите по изпълнение на проекта финансиран по Оперативна програма „Региони в растеж“ 2014-2020 г.

Добавени коментари

EEE браво бе публикува:
24 Март 2018 | 23:53
Gerbadjii se razbudihte ta da moje malko da mu izmieto chicite. Po dobre kysno otkolkoto nikoga... DA NE SA VI ZAKASNQLI HONORARITE?
Разложенин публикува:
23 Март 2018 | 14:57
Разлог има най-добрият кмет.Продължавай в същия дух Кмете и знай,че града те обича и цени всичко,което си направил за нас.
димитар публикува:
23 Март 2018 | 12:41
Герчев наи успешния кмет за всички времена. Браво краси само така покажи им!!!!!!!

Добавете Вашия коментар

TOP