Красимир Ципов: Президентът да подаде оставка и през февруари да направим избори 2 в 1

12 Септември 2020 | 23:10
0 коментара
Политика

Президентът е опозиционен лидер. Той също трябва да подаде оставка и да се яви на избори. Защо да не направим през февруари избори две в едно - за президент и за парламент.

Това каза Красимир Ципов - зам.-председател на ПГ на ГЕРБ в "Офанзива с Любо Огнянов" по Канал 3.

"Редно е, когато заявиш позиция, да я защитиш. Защо президентът да не изтегли своите представители от регулаторните органи в институциите, срещу които се обявява."

Ципов смята, че трябва да се влезе в диалог с протестиращите възможно по-бързо. От друга страна интензитетът на протеста намалява. Той напомни, че протестът е демократична форма. Блокирането на кръстовища не може да се приеме еднозначно, но в крайна сметка и самите организатори на протестите са преценили, че блокадите са прекалена мярка, допълни Ципов.

Той отбеляза огромната агресия към полицията на 2 септември и достойната реакция на полицаите. Той направи аналогия с протестите от 2013, когато полицията е действала далеч по-твърдо.


"Всички видяха, че полицаите действаха професионално, опазвайки обществения ред. От самото начало на протестите полицията призовава да се протестира мирно и да се спазва закона. Има само отделни дни, в които протестите се заявят официално", каза още Ципов.

ГЕРБ остава твърдо на позиция, че трябва да има промени в Конституцията и машинно гласуване.Епицентър

Добавете Вашия коментар

TOP