Кралев: Кандидатурата ни за Световното по футбол е реална

03 Ноември 2018 | 18:05
1 коментара
Спорт

Съвместната кандидатура на България, Сърбия, Румъния и Гърция за домакинство на Световното първенство по футбол през 2030 г. е съвсем реална.

Това заяви пред журналисти министърът на младежта и спорта Красен Кралев, който присъства на шестото издание на  традиционния турнир по таекуондо, олимпийска версия "Sofia cup".

„Ако не мечтаеш и не се стремиш към върха, няма как да го постигнеш. Аз мисля, че кандидатурата ни е съвсем реална. Преди две седмици имаше сондажи на ниво спортни министри и всички бяхме позитивно настроени към тази кандидатура. Разбира се, тя трябваше да бъде обсъдена на най-високо ниво и след като този въпрос се поставя от ръководителите на нашите държави, кандидатурата е напълно реална”, коментира Кралев.

„Тепърва ще правим анализи, какви точно са изискванията. Смятам обаче, че ако всяка държава осигури два или три стадиона, нещата са възможни. Тази кандидатура от една страна е възможност да си оправим футболната инфраструктура, но е и политически знак, че Балканските държави ще работят заедно не само в областта на спорта, но и заедно ще отстояват общите си политически и икономически интереси. Това е много важно за народите на всички балкански страни”, смята Кралев.

Министърът допълни, че съоръженията, които ще бъдат изградени, ще отговарят на всички стандарти на ФИФА за такова домакинство.

Добавени коментари

Боко публикува:
06 Ноември 2018 | 08:49
Ако не беше толкова трагично,щеше да е смешно!!!!

Добавете Вашия коментар

TOP