Край на цирка, Божков дава на Сираков акциите на "Левски"

22 Май 2020 | 11:16
0 коментара
Спорт

Забегналият зад граница хазартен бос Васил Божков най-после реши да сложи край на цирка с акциите на „Левски“, който разиграва в последните дни. След т.нар. анкета, която спретна във Фейсбук, той обяви чрез профила си в социалната мрежа, че акциите ще отидат при синята легенда Наско Сираков при съгласие от негова страна, зад който вариант застанаха и феновете на именития тим. По всичко личи, че Божков най-сетне е осъзнал, че схемите му не сработват.

Както вече съобщи „Телеграф Медиа“ България се подигра зловещо с обвиняемия олигарх, който се укрива от родното правосъдие в чужбина. Само за минути след пуснатата в четвъртък анкета, в която се включиха странни тролски профили сред предложенията затова, кой да бъде избран за собственик на акциите на "Левски", бяха заложени опции като Гунди, Цола Драгойчева, фолкпевеца Фики, Митьо Пищова, Кондьо, Къци Вапцаров и Наско Ментата. Реалните потребители на социалните мрежи не останаха длъжни и на свой ред отвърнаха на провокациите с предложението хора, смятани за държанки на Божков, като Сашо Диков или певицата Лилана, да носят отговорността за акциите. Така за пореден път хазартният бос претърпя пълно фиаско с плана си да атакува държавата и да избегне правосъдието, пред което трябва да бъде изправен, затова, че завлече 700 млн.лв. от държавнаха хазна. Божков пусна първо четири имена на хора, които според него са вариант за притежател на акциите на "Левски". Без никаква изненада сред тях бяха Тити Папазов и Наско Сираков. Поредната провокация обаче бе заложена в другите два варианта - премиерът Бойко Борисов, който вече отказа да вземе акциите от влезлия в ролята на куриер поръчков журналист Сашо Диков, както и депутатът и издател на „Телеграф Медиа“ Делян Пеевски. Повече от ясно е, че атаката срещу министър-председателя дойде, след като той категорично отряза мераците на Божков да го вкара в мръсните си схеми. Причината за нападението срещу Пеевски пък е свързана с дарението, което той направи за "Левски" в размер на 500 000 лв. без никакво условие, като така на практика спасява отбора от тотален фалит. Освен това Божков е в един клуб по интереси с другия аферист Цветан Василев, който открадна 5-6 млрд. лв. от КТБ и се скри в Сърбия, което не попречи на „Телеграф Медиа“ да разкрива подробности за Аферата на века. Към компанията им се присъедини и каолиновия олигарх Иво Прокопиев. С поредната си спектакъл с мажоритарния дял от акциите обаче, на практика Божков за пореден път доказа, че не му пука за отбора, а търси само провокации, за да се спаси от правосъдието.

В същото време фенове на „Левски“ разкриха, че Ивет Добромирова обслужва и Божков. Оказа се, че именно вехтата протестърка от кръга на Прокопиев и Цветан Василев, стои зад Фейсбук гаврите с футболния клуб. Тъкмо тя поддържа профила на Божков и се смята, че е „мозъкът“ на безумната идея за анкетата за акциите. В коментарите под платеното гласуване на хазартния бос пък, има хора, които директно се обръщат към извадената от нафталина пиарка Добромирова. "Ивет, направи анкетата затворена, бе за Бога. Стига сте се гаврили с клуба", написа един от феновете. Поредният повод за гневните реакции бе заложената в анкетата опция за добавяне на предложения за нов мажоритарен собственик.

Добавете Вашия коментар

TOP