Крадец задигна 1 600 щатски долара, 400 канадски долара, 600 евро и златни накити от частен дом в с.Зелен дол

19 Октомври 2018 | 10:20
1 коментара
Криминално
  1. Полицейски служители на 01 РУ-Благоевград работят по получен сигнал за извършена, за времето от 08:10 часа до 20:15 часа на 18.10.2018г., кражба на сумите от около 1 600 щатски долара, около 400 канадски долара, около 600 евро и златни накити, от частен дом в с.Зелен дол, общ.Благоевград.
  2. По случая е образувано досъдебно производство.

Припомняме, че в началото на месец октомври благоевградският бизнесмен, собственик на фирма „Дани -Н” Димитър Кръстев стана жертва на крадци.

Апашите щурмували дома му на улица „Освобождение” в благоевградския квартал „Струмско” около 2 часа след полунощ на изминалата вечер, докато той и семейството му спят.

Пред репортер на Pirinsko.com,  Димитър Кръстев заяви, че за първи път, той и семейството му стават обект на обир и все още всички са в шок от преживяното.

„Нямам думи да опиша случката. Първо искам дебело да подчертая, че единственото, което е откраднато са  650 гр. злато и 150 лв. пари.

По думите на сина ми, който единствено успял да мерне за секунда силуета на единия, крадците са били двама,.Действали са изключително предпазливо и безшумно. Влезли са през прозореца на първия етаж, като са повредили дограмата, оттам са се качили и на втория. Златото – ланец и гривна, което са взели беше оставено на масата, липсват още 100 лв. от портфейла на съпругата ми, както и 50 лв. от джоба на дънките ми. Това е всичко, което е откраднато. Подобни твърдения, че от дома ми липсват 35 000 лв. са неверни и пълни измишльотини на някой си”, разказа Димитър Кръстев.

Разследването по случая продължава, докладвано е и на прокуратурата.

  1. Подобен случай има и през месец юли 2018 г.
  2.  
  3. Наглостта на крадците няма край. Ограбиха апартамент в блок № 20 на улица "Броди" в благоевградския кв.Струмско.

    Собствениците се прибрали от работа около 17:00 часа днес и подали сигнал на тел. 112 за обир в апартамент. Крадците влезли посред бял ден в жилището и отмъкнали около 3000 лв и златни накити за около 1000 лв.

    Комшиите в паника, кой може да е крадеца?

    Според живущите в блока ключове за външната врата, която е постоянно заключена имат само собствениците на апартаменти.

    Полицията разследва обира и допуска, че може да е дело и на "крадци гастрольори" преминаващи през Благоевград в посока Сандански - Гърция.

Добавени коментари

има ли полиция публикува:
19 Октомври 2018 | 11:10
крадците са се развихрили яко в благоевград

Добавете Вашия коментар

TOP