Крадец се вразуми и върна любимото хъски на семейството на общинския съветник Г. Калоянов в Разлог

19 Февруари 2019 | 08:59
0 коментара
Общество

Откраднаха кучето на общинския съветник в Разлог Георги Калоянов, ден след това го върнаха. Хъскито изчезнало в неделя във времето от 10:15 часа до 12:20 часа от дома на Калоянов в комплекса „Пирин голф” в местността Бетоловото край Разлог.

Сигналът в полицията е подаден около 15:15 часа същия ден, след като семейство Калоянови търсили домашния си любимец, на име Айра, близо час и половина, но открили само каишката му с GPS тракер за проследяване свалена и захвърлена до кофа за боклук. Вчера сутринта кучето е върнато, а информацията бе потвърдена лично от собственика – общинския съветник Георги Калоянов, който е категоричен, че то не е избягало само, а става въпрос за кражба.

„Кучето не е избягало и това си е чиста кражба, защото аз му бях сложил тракер, за да го проследявам къде ходи. Намерих устройството свалено и захвърлено до кофа за боклук. Съответно подадох сигнал в полицията, разгласихме във Фейсбук и сутринта се появиха и ни го върнаха. Това е второ куче, което ни крадат, за щастие този път го намерихме. Кражбите са идентични и затова казах на полицията, че желая разследването да продължи”, каза Г. Калоянов и допълни, че първото куче е откраднато преди две години и е било същата порода. Той не пожела да каже кой го е върнал, но отправи благодарности към всички, които са помогнали кучето да бъде открито.

От коментарите под поста на съпругата му Анна във Фейсбук става ясно, че Айра е пренощувала в дома на рускиня. 

Случаят се изяснява от полицията, уведомена е и Районна прокуратура – Разлог. По случая е образувано досъдебно производство.

ЯНА ЙОРДАНОВА в.Струма

Добавете Вашия коментар

TOP