КПКОНПИ приключи проверките по “Апартаментгейт”: Няма нарушения с имотите на властта

24 Юни 2019 | 11:55
0 коментара
Общество

Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество /КПКОНПИ/ не е установила нарушения при проверките на апартаментите на властта, заради които бяха подадени поредица от оставки.

При покупката на имотите си не са направили нарушения вече бившият шеф на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов, министърът на туризма Николина Ангелкова, бившият зам.-министър на младежта и спорта Ваня Колева, бившият зам.-министър на енергетиката Красимир Първанов, ексминистърът на правосъдието Цецка Цачева, председател на комисията по култура  и медии в НС Вежди Рашидов и шефът на ВКС Лозан Панов, съобщи БТА. 

Представители на управляващите бяха разследвани от комисията по информация в медиите, излязла преди няколко месеца, относно имоти, купени на по-ниски цени от пазарните.

За апартамента на Лозан Панов КПКОНПИ е приела, че сигналът срещу него, в качеството му на председател на Върховния касационен съд и председател на Административен съд – София – град в периода 2007-2012 г., ще бъде препратен към Инспектората на ВСС. В сигнала се съдържат твърдения за облагодетелстване Панов, както и нарушаване на изискванията на Висшия съдебен съвет за висок морал на представителите на съдебните власти.

КПКОНПИ е прекратила още и проверките по сигналите срещу депутатите Валери Симеонов, Елена Йончева, Валери Жаблянов и Крум Зарков. Те са по различни казуси, този със Симеонов се отнася за сделка в периода, когато той е бил председтел на общински съвет в Бургас. Сигналът срещу Жаблянов е за грешна информация при подадена декларация във връзка с имот и средствата свързани с него. При Крум Зарков сигналът е за имотни сделки. 

Добавете Вашия коментар

TOP