Ковид-19 удари още 3-ма футболни съдии от област Благоевград

30 Октомври 2020 | 07:43
1 коментара
Общество

Ковид-19 пак удари футболните съдии от Пиринско, този път трима с висок ранг. Жертва на заразата стана международният рефер Ивайло Стоянов от Петрич. Арбитър номер 1 в Югозапада е дал положителна проба в навечерието на престижния наряд в Шампионската лига на двубоя в Украйна между местния „Шахтьор“ и италианския гранд „Интер“, в който трябваше да е част от бригадата с главен съдия неговият кум Георги Кабаков. На мястото му на пожар за Донецк излетя Волен Чинков. Ив. Стоянов кара болестта вкъщи и без никакви симптоми.

На домашно лечение е и елитният рефер Георги Иванов от Благоевград, който е общински съветник в областния център на Пиринско. Той е на антибиотици, усеща известен дискомфорт в гърлото и отпадналост, но поне не вдига постоянно висока температура. Благоевградският Гонзо е под мониторинг на футболната централа като един от кандидатите да сложи значката на ФИФА на мястото на отказалия се преди няколко месеца депутат от Симитли Стефан Апостолов. Днес му предстоеше решителен тест като главен на дербито от Втора лига между „Септември“ /Сф/ и лидера „Кариана“, но вместо това ще бъде между четири стени вкъщи в следващите 10 дни.

Третият потърпевш е професионалният лайсмен от благоевградската съдийска колегия Николай Попниколов. „Дадох положителна проба, но като цяло съм в добро състояние“, заяви за „Струма“ перспективният асистент-съдия.

Преди около месец коронавирусът натръшка други четирима представители на футболната Темида в Благоевград. Най-тежко бе състоянието на секретаря на Областния съвет на БФС Атанас Петкашев, който постъпи в блница с бронхопневмония. Вирусът не прости и на бившия международник Крум Стоилов, който е медицински физик в онкоболница „Свети Мина“ и част от апарата на съдийските наблюдатели в професионалния футбол. Той обаче мина леко през болестта, която изкараха и двама от младите  рефери в местната колегия.в.Струма

Добавени коментари

Nikola публикува:
30 Октомври 2020 | 08:42
Dano da se opravi momcheto No kato vsqka sedmica vzimat narkotici taka shte e neznam kakuv sadiq moje da e tozi

Добавете Вашия коментар

TOP