Ковид-19 уби наш футболен герой

13 януари 2021 | 07:20
0 коментара
Ковид-19 уби наш футболен герой

Не са малко родните футболисти, които имат победа срещу италианския гранд „Милан”. Един от тях бе Йордан Николов-Магарето, който на 66 години почина след кратко боледуване. Причина за смъртта на бившия нападател на „Хебър” (Пазарджик), „Локомотив” (Пловдив) и „Академик” (София) е белодробна емболия. Някогашният голаджия се почувствал зле в петък, когато бил десетият му ден след положителен тест за COVID-19. Веднага бил хоспитализиран, но 48 часа по-късно починал, разказаха пред "Марица" негови близки.

Като футболист на „Хебър” Николов е двукратен голмайстор в "Б" група, като за сезон 1973/1974  бележи 12 гола в 28 срещи, а през следващия сезон вкарва 12 попадения, но в 16 мача, защото преминава в „Академик” (Сф). Той е бивш състезател и на „Янтра” (Габрово).

Като състезател на „Академик” участва в култовата и знаменита победа над италианския футболен колос „Милан” с 4:3 в 1/16-финалите от турнира за купата на УЕФА през 1976 г. За "студентите" от София той има 18 гола в годините между 1974 и 1979 г. За последно Николов работил в РУО на МОН-Пазарджик като инспектор по физическата култура и спорта. За кратко е бил футболен съдия, а после и делегат на мачове от регионалния футбол.

Вчера той беше погребан в гробищния парк на Пазарджик. Наред с опечалените близки и роднини, в последния му път го изпратиха и представители на ОС на БФС, футболни и волейболни ветерани.


Светла да е паметта му!


Добавете Вашия коментар!