Ковид-19 плъзна и сред футболно-съдийската колегия в Благоевград

01 Октомври 2020 | 09:48
0 коментара
Общество

Заразата с Ковид-19 плъзна сред футболно-съдийската колегия в Благоевград. Четирима представители на Темида са пипнали коварната болест през уикенда, в най-тежко състояние е секретарят на областната централа Атанас Петкашев, който е приет в болница с бронхопневмония, за късмет едностранна.

Вторият в йерархията на ОС на БФС в областния център в събота е бил дежурен делегат на мача от Югозападната Трета лига между „Беласица“ и „Ботев“ /Ихт/ в Петрич. По време на двубоя той се е почувствал зле, а след прибирането у дома вечерта е вдигнал висока температура и на другия ден е бил хоспитализиран. При постъпването в болничното заведение е дал отрицателен резултат за коронавирус с бърз тест, но 24 ч. по-късно втората му проба се оказала положителна.

Другият потърпевш от заразата е бившият международен тъчрефер Крум Стоилов, който е част от апарата на съдийските наблюдатели в професионалния футбол, задължени от БФС да се тестват всеки месец, и медицински физик в онкоболница „Свети Мина“. Той обаче кара болестта без никакви симптоми.

Двама от младите арбитри в благоевградската колегия също са дали положителни резултати за коронавирус и са карантинирани. Спешна дезинфекция на офисите на областния съвет на БФС на стадион „Христо Ботев“ е наредил неговият председател Александър Кабзималски, който е бил в контакт с някои от заразените, но PCR тестът му е отрицателен.

„Няма пречка за провеждане на предстоящите кръгове в пиринската бундеслига в края на седмицата. Дежурните делегати провеждат техническата конференция с отборите преди мачовете на открито при спазване на отстояние и с предпазни средства“, поясни Ал. Кабзималски.в.Струма

Добавете Вашия коментар

TOP