Костенец остава под блокада, открито е оръжие

18 Май 2019 | 09:58
0 коментара
Общество

Безрезултатно засега продължава издирването на заподозрения в две убийства Стоян Зайков и блокадата в Костенец. Единственото ново е, че в един от претърсваните периметри е открито оръжие, съобщи на брифинг тази сутрин главният секретар на МВР Ивайло Иванов.

Той уточни, че като вид и калибър намереното оръжие отговаря на това, с което е извършено едното от убийствата, предстоят експертизи.

 

Правим всичко възможно да открием Зайков, предполагаме, че е в района, каза Ивайло Иванов, запитан дали е възможно Зайков да е напуснал страната. Главният секретар на МВР обаче отказа повече подробности, като каза само, че имат оперативна информация.

Вчера отново е имало сигнали за местонахождението на издирвания, проверени са и не са потвърдени. В операцията се използват хеликоптери, термокамери. Целия наличен ресурс на МВР е ангажиран, подчерта Иванов.

В ефира на "Събуди се" по-рано днес секретарят на общината Георги Янакиев каза, че в институцията не е постъпвал сигнал за изведени от града хора. Той изрази надежда скоро заподозреният да бъде заловен и не скри, че местните жители са силно притеснени от случващото се.

Добавете Вашия коментар

TOP