Костадин Паскалев: Прокуратурата действа, а какво правят министрите? (ВИДЕО)

15 Февруари 2020 | 00:30
1 коментара
Политика

У нас най-действащата страна е прокуратурата, за разлика от министрите. Абсурдно е да се инвестират над 50 млн. лв. за строеж на язовир "Пловдивци" и да нямате довеждащ тръбопровод до Мадан.

Това заяви в ефира на бТВ Костадин Паскалев, бивш регионален министър.

"След като има ред описан в закона, той се спазва, особено ако не са се променили обществените нужди. Ако в тях има промяна, тогава и законът се променя. В България има големи инвестиционни проекти, които не са довършени. Истината у нас е, че когато има инвестиционен процес - има и комисионни. Тук има целево усвояване на парите от определени хора. У нас много отдавна е забравено обществото и зависи чии са интересите", каза още той.

 

„Къде е спал финансовият министър и не е видял какво се случва в тази сфера досега? Първото нещо, което трябва да направи премиерът, е да поиска оставката му. Ако не го направи, би трябвало премиерът да поиска от прокуратурата да направи проверка на дейността на МС. Очевидно е, че и премиерът има отговорности в тази сфера“, смята Костадин Паскалев. 

 

„Ситуацията с язовирите показва, че у нас липсва държава. Както вървят нещата, скоро ще имаме прокурор за боклуците, за приватизацията, за битовата престъпност – прокурор за всичко", каза още Паскалев.

По думите му у нас има започнати инвестиционни проекти, които обаче не се завършват. Той даде пример с язовир „Раянци“ край Кюстендил, където са инвестирани много средства за изграждането му. През 2005 г. обаче е взето решение инвестициите да бъдат прекратени.

Паскалев каза още, че всички язовири са изградени през годините на социализма, а в другите периоди няма такова мощно строителство.

 

"На голяма част от министрите и зам.-министрите в момента работата им е да стоят до Бойко Борисов, да са приближени до него и да се чувстват гарантирани, че няма да им се случи това, които се случи на Нено Димов. Според мен Нено Димов е виновен и отговорен, но как той възпрепятства разследването, за да седи в ареста - това е абсурдно", обясни още той.Епицентър

 

 

Костадин Паскалев: Прокуратурата действа, а какво правят министрите?

Добавени коментари

Dgagata публикува:
16 Февруари 2020 | 10:16
Посочи убиеца на Йордан Динов, не плюй само.

Добавете Вашия коментар

TOP