Космически лагер за две деца от Гоце Делчев

18 Февруари 2018 | 13:12
0 коментара
Любопитно

Две деца от Гоце Делчев ще имат уникалната възможност да отидат на космически лагер по модел на NASA това лято, където ще преминат през тренажори за астронавти и ще разговарят с астронавт от NASA. 

Инициативата е на община Гоце Делчев и Център за творческо обучение, които ще представят възмоноста на двама ученици.

За стипендиите могат да кандидатстват ученици на възраст между 9 и 15 години с интереси в науката и технологиите, които владеят английски език, тъй като обучението ще се осъществява само на английски. 

Крайният срок за кандидатстване е 1 март. 

Желаещите за участие трябва да напишат авторско есе или видео есе по една от следните теми: "Създадено за Космоса - използвано на Земята", "Космическите пионери" и "Спорт в Космоса".

Обемът на творбите за конкурса не трябва да надхвърля 400 думи или 5 минути, а кандидатурите се приемат онлайн до изтичането на крайния срок. Размерът на стипендията покрива таксата за участие и е в размер на $1250.

Двете стипендии се предоставят на базата на ново сътрудничество между община Гоце Делчев и Център за творческо обучение, чиято цел е повече деца от града да се докоснат до науката на бъдещето. 

Двамата стипендианти от град Гоце Делчев ще имат възможност да се обучават в космическия лагер Space Camp Turkey заедно с връстници от цял свят.

Добавете Вашия коментар

TOP