Кошмарът на Кулата продължава, шофьорите в паника

22 Юни 2018 | 13:49
0 коментара
Общество

 Изключително интензивен е трафикът на ГКПП „Кулата“ на изход от България. Това съобщи Лора Любенова, говорител на Главна дирекция „Гранична полиция“, цитирана от "Фокус - Пирин".

Тя отбеляза, че от 30 май гръцките власти са затворили крайното дясно трасе за ремонтни дейности.

„Вчера е положена циментова настилка на това трасе от гръцка територия. Предварителната информация е, че ще може да се преминава след около 10 дни. За целия период на ремонта се използват две платна на изход от България – по едно за леки и товарни автомобили. За времената организация са поставени пътни знаци и конуси“, каза още Любенова.

Тя добави, че гранична полиция е създала оптимална организация за обработка на пътникопотока при тези условия.

„След двете платна на граничния мост, трафика се обработва на четири гишета от българските гранични полицаи. Допълнително движението се забавя от завишеният брой граждани на трети страни – предимно украински, сръбски и молдовски туристи. Те подлежат на цялостна гранична проверка и от българска, и от гръцка страна, а обикновено гръцките полицаи са по един на вход и на изход“, добави Любенова.

Тя отбеляза, че се провеждат разговори с гръцките власти за решаването на този проблем.

„Непосредствено след граничният контрол продължават и физическите проверки на всички леки автомобили, влизащи в Гърция. Те се извършват от гръцката полиция с цел предотвратяване на контрабандата на акцизни стоки“, заяви Любенова.

Тя припомни, че непридружените от родители непълнолетни български граждани трябва да представят на излизане от страната – нотариално заверена декларация и копие от нея, което остава на граничния пункт.

Добавете Вашия коментар

TOP