Короноваха Цар на виното в Сандански, кметът Кирил Котев награди победителя!

03 Януари 2018 | 14:20
0 коментара
Култура

Илия Божинов бе избран за цар на виното в община Сандански за 2017 г. 

Негови подгласници са Иван Милушев и Тома Герчев. Победителите бяха посочени от жури, съставено от енолози. Санданчани пък си избраха за №1 Мария Петрова. 

Наградите бяха връчени от кмета Кирил Котев. За веселбата на пл. „България“ се погрижи актьорът от Благоевград Николай Кимчев и самодейни състави.

Както писахме, на площад „България” за двадесет и пети пореден път в Сандански се проведе Празник на младото червено вино. 

В конкурса участваха всички желаещи винопроизводители от региона. Те представиха 1, 5 л. вино с информация за сорта, населеното място и местността на лозовия масив.

Днес качествата на божествената напитка ще бъдат оценени от специалисти- енолози. 

Всички жители и гости на Сандански се насладиха на празничната програма с традиционни македонски ритми и да опитат от местните вина и специалитети в новите коледни къщички на пл.„България“.

Участие взеха женски фолклорни групи „Детелина“, „Стримона“ и „Здраве“, Група за стари градски песни „Младост“, Мъжките фолклорни групи при Читалище „Отец Паисий – 1919“ и Читалище „Просвета“, с. Катунци и със специалното участие на Николай Кимчев.

Добавете Вашия коментар

TOP