Короноваха Атанас Митов за "Цар на виното" в благоевградското село Дъбрава /Снимки/

02 февруари 2019 | 12:46
0 коментара
Короноваха Атанас Митов за "Цар на виното" в благоевградското село Дъбрава /Снимки/

Атанас Митов от Благоевград бе признат за „Цар на виното”.  

Призът бе връчен по време на традиционния общински  празник в благоевградското село Дъбрава. Най-добрият винопроизводител в района бе определен от компетентно жури, след обстойно, качествено и професионално изследване на подадените бели и червени вина. 

Тази година пробите бяха около 60.

По традиция, призьорът получи грамота от името на кмета д-р Атанас Камбитов и буре за вино. Короната пък ще трябва да я пази до следващата година, за да я предаде на следващия победител.

По време на празника бе отслужена и литургия за здраве. По стара традиция зарязването на лозята събра край село Дъбрава десетки винари от региона.

Празникът се организира всяка година от кмета на селото Росен Георгиев и Община Благоевград. Беше подготвена и богата музикална програма.

Короноваха Атанас Митов за "Цар на виното" в благоевградското село Дъбрава /Снимки/ снимка 1Короноваха Атанас Митов за "Цар на виното" в благоевградското село Дъбрава /Снимки/ снимка 2Короноваха Атанас Митов за "Цар на виното" в благоевградското село Дъбрава /Снимки/ снимка 3Короноваха Атанас Митов за "Цар на виното" в благоевградското село Дъбрава /Снимки/ снимка 4Короноваха Атанас Митов за "Цар на виното" в благоевградското село Дъбрава /Снимки/ снимка 5Короноваха Атанас Митов за "Цар на виното" в благоевградското село Дъбрава /Снимки/ снимка 6

Добавете Вашия коментар!