Корнелия Нинова вади девет души от Изпълнителното бюро

30 Март 2017 | 08:45
0 коментара
Политика

В БСП няма да има съвместяване на постове. Девет от членовете на бюрото, които бяха избрани за народни представители, ще го напуснат

 

Веднага след конституирането на 44-ото Народно събрание лидерът на БСП Корнелия Нинова ще направи генерален ремонт на Изпълнителното бюро, научи Епицентър.бг. От него ще излязат девет души - всички, които бяха избрани за депутати.

 

Още в началото на февруари, когато Националният съвет на БСП утвърди кандидат-депутатските листи, се разбра, че членовете на Изпълнителното бюро са подписали декларации за несъвместяване на постове. С други думи – ако бъдат избрани за народни представители, ще трябва да избират – Народното събрание или Изпълнителното бюро.

Тази дилема стои пред девет от 16-те членове на ИБ, които бяха водачи на листи и са избрани за депутати. Това са Александър Симов, Валери Жаблянов, Весела Лечева, Драгомир Стойнев, Иван Ченчев, Кирил Добрев, Крум Зарков, Стефан Данаилов и Стоян Мирчев. Всички те вече сах избрали парламентарната банка.

 

От следващата седмица новите червени депутати, които са за първи мандат в парламента, „тръгват на училище“. Те бързо трябва да усвоят основните моменти от парламентарната дейност, за да могат да навлязат с летящ старт в работата на комисиите.

 

Нинова се оглежда за успешни управленци като попълнение на ИБ. Усилията на лидера на БСП ще бъдат насочени към стягане на партийните редици и търсене на лица, които могат да изнесат една бъдеща мажоритарна кампания.

Добавете Вашия коментар

TOP