Корнелия Нинова: Ще стана доброволец в болница с ковид-отделение. Борисов е уплашен за изборите

22 Ноември 2020 | 09:52
2 коментара
Политика

Лекарите и сестрите са много организирани и всеотдайни в рабтатата си. Те са много изморени, изтощени, на предела на силите си.

Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова в сутрешния блок на БНТ, коментирайки здравната система в битката й с Ковид-19.

 

Та разказа за престоя си във ВМА с ковид-зараза. "Първите дни бе доста тежко. Всеки понася болестта различно, при мен беше по трудния начин. Четири дни лежах във ВМА, но поисках по-рано да ме изпишат. Разговаряхме с лекарите и стигнахме до компромис. Просто се почувствах по-добре", каза тя.  

"Два дни преди да ме приемат си бях правила тест и той бе отрицателен. Имах треска, температура и просто се задуших, имах чувството, че спрях да дишам", добави Нинова. "Преживях всички други съпътстващи тази болест неприятности ги имах - главоболие, болки в корема... Минах по трудния начин. Всичко те боли", уточни тя.

Лидерът на БСП е имала и странични симптоми. "Аз получих и конюнктивит, отслабване на слуха, бодежи в ръцете. Лекарите ми го обясниха като влияние върху вегетативната нервна система", добави Нинова. "Видях, че лекарите са изморени, сестрите са много изтощени, но много организирани и всеотдайни в работата си", каза още тя. 
 

"Ще стана доброволец, влизам в болница с ковид-отделение, без никаво съмнение. Категорично, ще стана санитарка в столична болница за време, колкото е необходимо. Това е вътрешна потребност, потребност, чожвещина. Реших го още на втория ден като влязах в болница.

Още 33 колеги влизаме в битката веднага след като мине бюджетът", каза още Нинова.

 

Управляващите изпуснаха кризата още в летните месеци, децентрализираха кризата от страх да носят отговорност, това създаде хаос, издаваха заповеди, които си противоречет.

Цеелта, която си поставят е грешна - мисленето им е мандатно, целта е властта - как за използват кризата, за да спечелят изборите.

Алтернативата е - не да мислиш мандатно, а държавнически, каза Нинова.

 

Борисов има страх от предстоящите избори и затова не въвежда по-крути мерки. Прехвърля отговорността на други структури. Поведението му е неадекватно на реалността.

 

Очаквайте подробности

Добавени коментари

де.бел, корав и прав за Пиринско.бг публикува:
23 Ноември 2020 | 11:16
Крадлата на Техноимпекс НЕ може да работи и като санитарка! Дебелогъзата бесепарка може евентуално да изнася само лайната на интубираните, ама и това ще е много трудна задача при такъв лайномет като нея!
K.ur za pomashkite kadani ot Pirinsko публикува:
22 Ноември 2020 | 20:41
Ot KOE e uplashen BORISSOV, be gnusni PIRINSKI K.URVI?! Moze bi ot tova, ce shte vi go vkara v nasranite gazove samo s 190 km/h!

Добавете Вашия коментар

TOP