Корнелия Нинова: С бюджет "2021" Борисов си купува с всяко левче - глас. В държавата е хаос и безотговорност!

28 Октомври 2020 | 06:07
0 коментара
Политика

С бюджет' 2021 г. Борисов си купува с всяко левче - глас. 

Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова в предаването "Лице в лице" по БТВ.

 

Лидерът на БСП Корнелия Нинова коментира проекта за държавен бюджет за следващата 2021 г. Според нея България ще влезе в дългова спирала, ако тези разчети бъдат одобрени.

 

"Хаос и безотговорност кипи в управлението", бе "присъдата" на Нинова по другата гореща тема на деня - ковид кризата. Нямат никаква идея как да овладеят кризата, прехвърлят отговорността на кметовете и областните управители, посочи тя.

 

Нинова посочи, че управляващите не искат да приемат предложението на БСП - да се използва плана за действие при грипна епидемия в случая с Ковид-1, защото там пише, че отговорност носи премиерът.

 

Какво значи да се самокарантинираш, попита риторично Нинова. И посочи, че в момента не е ясно кой плаща на работник, който е в къщи под карантина.

 

Нинова бе категорична, че бюджетът за следващата година е предизборен и с него се краде от бъдещето.

В бюджета има само 300 милиона за икономиката, посочи Нинова.

 

"Докога се дават 50 лв. за пенсионерите - до март. Защото тогава са изборите. Няма смисъл (в политиката) за доходите. Има грижа да се осигури спокойствие", заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова.

 

"За децата - и за семействата с високи доходите и за тези, които изнемогват. И това е само за една година. Защото догодина са изборите. Купуват се гласове без грижа за хората и икономиката.
Не е ефективна и мярката 60 на 40. Страшен натиск и бухалка над бизнеса - за десет години назад те проверят от НАП. Така реално не могат да получат тази помощ", обясни тя.

"Десет години все се отпускат пари за здравеопазването. Постигната ли е някои от целите. Затвориха се болници. Сега има проблем с кадрите. От години имаме предложения, но те ги отхвърлят", каза още Нинова.

Ако продължаваме така, както действа Борисов, ще ни трябва всяка година дълг от 3,5 до 7 млрд. Този бюджет краде от бъдещето ни, посочи Нинова.

 

Неолибералният модел не работи, убива малките и средни предприятия, посочи Нинова.

Ако продължаваме така, както го е подкарал Борисов, всяка година ще ни трябва нов заем, цитира анализ на "Блумбърг" Нинова.

Управляващите сметя заповедите си по три пъти на ден - на управленско ниво е хаос и безотговорност, подчерта тя.

И допълни, че лично Борисов носи персонална отговорност за несправянето с кризата. Не ги е грижа за държавата, гледат да оцелият до изборите, каза още лидерът на БСП.

Тя отново поиска управляващите да приемат Националания план за действие при грипни пандемии, където са описани всички стъпки при кризи.Епицентър

 

 

Очаквайте подробности!

Добавете Вашия коментар

TOP