Корнелия Нинова: Преглътнах егото си, защото щяха да разсипят партията!

17 Юни 2019 | 08:43
0 коментара
Политика

Подадох оставка, защото смятам, че така е достойно след изборите. Оттеглих я пред конгреса, заради събитията след подаването на оставката.

 

По две причини. Започна търговията за БСП. Започнаха да си събират лобита. Виждах как всичко, което правихме през последните години, изтича, разсипва се.

Втората причина, партията бе в ступор. В момента, в който тръгнаха интересите по структурите в БСП, този ступор прерасна в гняв. Започнаха декларации. Но започнаха да връщат партийни книжки.

 

Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова пред БТВ. Тя бе гост в предаването "Тази сутрин".

 

Преглътнах егото си, защото щяха да разсипят партията, заяви в студиото Нинова.

И изрази съжаление, че говорителите на опозицията в партията вчера на заседанието на 49-ия конгрес не са се изказали.

 

Опозицията не пожела честно състезание, заяви лидерът на БСП.

Искам да кажа на социалистите, е те не се продават. А на българите искам да кажа - има една партия, която не се продава, каза Нинова.

 

Запитана кои са бизнесмените, които са търгували в левицата, тя каза, че няма да съобщи имената си. Нинова разказа за делегат, който имал кредит в банка, бил викан в банката и му било казано, че кредитът му ще бъде изискуем, ако не се държи "както трябва" на конгреса.

 

Случилото се на конгреса много ме зареди, получих енергия и сила, благодаря на тези хора, каза още в студиото на БТВ Нинова.

 

„Всичко ще преглътна, но няма да приема БСП да я обезличат и превземат отвътре. Още при действащ председател се изявиха новите кандидати за председатели. Затова казах да изчакат. Вчера получих много мощна подкрепа от Конгреса. Бях се обезверила, но получих нова енергия и сила“, сподели Нинова. 

„Не ме е било страх, категорична бе Нинова. Ще направя всичко възможно, за да спре хаосът в БСП и да се готвим за местните избори. Имаме перспектива като партия, увери тя. Много пъти съм правила опит да спра вътрешните противоречия в БСП, но се провалям. Спорът не е идеалогически. Това са колеги, засегнати от реформата в партията. Все още търся решения“, подчерта Корнелия Нинова. 

Лидерът на БСП си обясни атаките на опозицията в промените на устава, които въведоха мандатност в депутатите. "Спорът не е идеологически, поколенчески, единствената разлика е Истанбулската конвенция", изтъкна Корнелия Нинова. В отговор на въпрос по критиките на Атанас Мерджанов, че в партията се внасят разделителни линии Нинова каза, че би коментирала, ако "тези телевизионни смелчаци бяха станаха вчера да кажат своето мнение". 

Запитана какви са отношенията й със Сергей Станишев Нинова каза, че са сложни. "Колегиални са ни отношенията, на здравей - здрасти, разменихме няколко думи на премиерата на Ламбо", посочи лидерът на БСП. "И до днес получаваме критиките за тройната коалиция, за целувката с Местан", не скри Нинова.

 

"В ГЕРБ им предстои това, което ние правим. ДПС взе много остър социален завой, влязоха на наш терен - социални закони, ниско ДДС на хляб, ситуацията в парламента след изборите е много различна", категорична бе Нинова. 

Партийната субсидия не трябва да става един лев, защото това ще е краят на многопартийната система и началото на диктатурата на една партия, предупреди Корнелия Нинова.

Добавете Вашия коментар

TOP