Корнелия Нинова посече Юнкер в силна реч: Вие не сте ни началници! Няма да определяте съдбата на България

25 Февруари 2017 | 19:07
6 коментара
Политика
"С гордост и спокойствие се изправям и казвам гордо, че не се предадохме. Нашият съюзник е народът, а не протурската партия като ДОСТ, както направиха проамериканската партия ГЕРБ. Напоследък се задава един въпрос към нас: „Кой?!” и представете си кой го задава. Той! Мине-не мине време и някоя политическа партия задава този въпрос. От 27 години се задава този въпрос. Това са тези хора, от които всяка година изтичат 10 милиарда лева, които отиват по джобовете на малцина. Нас не ни е страх и ще тръгнем срещу паралелната държава. Ще приключим модела „кой”." Това каза Корнелия Нинова на откриването на предизборната кампания на БСП.

"Обвиняват ни, че сме тъмни балкански субекти, които ще извадят България от Европа. Кой го казва това? Тези, които стъпкаха пътя. Искам да кажа нещо на г-н Лопес и г-н Юнкер. Вие не сте ни началници и не можете да определяте съдбата на България! Българският народ е равноправен. Вие не можете де определяте съдбата на България и ние ще ви накараме да повярвате, че българският народ е равноправен на всичките европейски народи. И питам тези наши опоненти, които ни обвиняват в антиевропейско поведение – Защо сте послушковци, господа? Питам главния послушко защо одобрихте големите корпорации да съдят българската държава в извънреден трибунал. Защо послушно вдигнахте ръка четири пъти да продължите санкциите срещу Русия, от които България губи? Защо сменихте кандидатурата на Ирина Бокова с Кристалина Георгиева и унижихте България!", продължи тя.

"С кое право г-н Жан-Клод Юнкер вчера заявявате, че Европа ще се движи оттук нататък на две скорости. Ние сме равноправен член на ЕС и ще се отнасяте с уважение към българския народ и неговия национален интерес. Вие не сте ни началници, уважаеми европейски господа!", допълни лидерът на социалистическата партия.

Добавени коментари

ПЕШО публикува:
27 Февруари 2017 | 10:49
КАТО Е.С. ЗАТВОРИ КРАНЧЕТО Е ЗА СМЕТКА НА НАРОДО.НИНОВА С НАКРАДЕНОТО И С ПОСТА НЕ Я КАСАЕ.
КИРО публикува:
27 Февруари 2017 | 10:46
НЕМОЖЕ МАЛКА БЪЛГАРИЯ ДА НЕ Е ЗАВИСИМА ОТ ВЕЛИКИТЕ СИЛИ.ТОВА НЕ Е БИЛО И НЕМА ДА БЪДЕ
Друг патриот публикува:
27 Февруари 2017 | 09:28
Останал съм неразбран.Никъде не съм споменал "ИЗЛИЗАНЕ".Споменавате я Вие.Просто ми се иска нормално и мъжко поведение от нашите политици,с което да внасят респект и авторитет към държавата ни,доколкото я има.А не да се огъваме и съгласяваме на всичко.Уважението трябва да бъде ВЗАИМНО,а не да ни мачкат от всякъде.Щом ние ще ги уважаваме - нека и те да ни уважават.Газиха ни турци,сърби, гърци,руснаци,а сега и европейци ли?!Нали са с по-висока култура - нека да бъдат толерантни!Дано този път да съм по-разбран.Приятни пости!
Патриот публикува:
27 Февруари 2017 | 05:55
Г-н,друг патриот нормално е г-н Юнкер който е председател на европейската комисия да е шеф на България тъй като ние Българите подадохме молба за членство в европейският съюз. Лесно можем да излезем от него за да сме независима страна но тогава няма да се ползваме от благата които той предлага.
Друг патриот публикува:
26 Февруари 2017 | 20:09
Господин Патриот,но не съвсем!Моята гледна точка е съвсем друга.Аз искам да сме една НОРМАЛНА държава,която да не лиже гъзовете нито на Юнкер,нито на Решетников,нито на Тръмп,нито на ПутКин!Аз искам да сме една нормална държава,с НОРМАЛНИ държавници,които да мислят за народа си,а не първо за себе си,за да бъдат уважавани и в Русия,и в Америка,и навсякъде в Европа!Защото нито едни от изброените не са малоумни.Но ТЕ като гледат как се държат с нас "нашите стопани"-и те ни бръснат със същия бръснач!Така,че и другарката Нинова,и другарят Борисов да се вземат в ръце,ако действително желаят доброто на народа си,А НЕ САМО СВОЕТО!А всъшност:Може ли някой да ми отговори-Защо е тази жестока битка за влизане в парламента?Ама честно.За да оправят съдбата на изтерзаният си народ или да оправят себе си???Нали там е много трудно!!!
Патриот публикува:
26 Февруари 2017 | 08:16
Другарко Нинова по добре началник да е Юнкер от ЕС отколкото Решетников от КГБ.

Добавете Вашия коментар

TOP