Корнелия Нинова: Искаме европейски австрийски морален стандарт, а не ГЕРБ-ерски!

19 Май 2019 | 20:02
0 коментара
Политика

"София може да бъде като другите европейски столици. В последните няколко години над 1.5 млрд. евро са европейските средства, инвестирани в София. За това време и с толкова пари, тя можеше да изглежда съвсем различно. След ремонтите на ремонтите по "Цариградско шосе", по бул." Дондуков" и по "Граф Игнатиев" малцина се обогатиха лично за сметка на милионите жители на столицата. Моделът на управление на София е умален модел на управлението на държавата."

 

Това каза лидерът на БСП Корнелия Нинова в Северния парк, в София, където се срещна с граждани заедно с кандидатите за евродепутати от "БСП за България" Петър Витанов, Цветелина Пенкова и проф. Мариела Модева.

 

Тя отбеляза още, че при 1.7 млрд. лв. бюджет все не стигат възможности за подпомагане на младите семейства с детски градини.

 

"Едно бъдещо, различно управление трябва да започне със строителство на детски градини. Голяма детска градина струва 5 млн. лева. Нищожна сума за огромния бюджет, но жизненоважна за младите софиянци. Ще кажат- това не е европейска тема, но демографската катастрофа е в най-висша степен европейски въпрос", коментира Нинова. Според нея крайните софийски квартали са напълно забравени. Тя изтъкна, че регионалните различия са европейска тема, иначе кохезионната политика би се обезсмислила.

 

"Крайно време е районните кметове да имат самостоятелен бюджет, а не да зависят от благоволението на кмета. Както Борисов раздава парите, събрани от данъците на хората, по свое усмотрение, така кметът и общинският съвет решават на кой район какви средства да дадат, по лична преценка", каза председателят на БСП. Тя зададе въпроса- това, че дишаме най-мръсния въздух в Европа каква тема е? "Зелени площи и спиране на раздадените под масата разрешения за строежи- тип "Артекс"- са само част от решенията. Борбата с монополите е европейска политика, но у нас те се ширят безнаказано. Правила вместо лични интереси могат да се наложат на монополистите Софийска вода и Топлофикация. Но това е моделът - срастване на властта с олигархията, корупция и беззаконие. Този модел може да се промени на 26 май, с номер 18 в интегралната бюлетина", призова Корнелия Нинова.

 

Тя допълни, че сме на прага на европейски избори, които могат да променят Европа и България. "Искаме европейски австрийски морален стандарт, а не герберски. За една оставка за корупция на коалиционен партньор- европейският политик от ЕНП, канцлерът Курц, обяви предсрочни избори. За седем оставки за корупция в ГЕРБ- българският политик от ЕНП Борисов заяви : „и да загубя изборите, няма да подам оставка“. Разликата е очевидна. Ето защо твърдим, че ГЕРБ ни отдалечават от Европа и европейските ценности. И това трябва и може да се промени на 26 май", заключи Корнелия Нинова.Епицентър

Добавете Вашия коментар

TOP