Корнелия Нинова: БСП внася вота на недоверие към кабинета на 17 януари без ДПС

11 Януари 2018 | 12:28
0 коментара
Политика

БСП внася вота на недоверие към кабинета на 17 януари без ДПС, заяви лидерът на левицата Корнелия Нинова.

Корупция е темата на вота на недоверие към правителството на Бойко Борисов. Корнелия Нинова посочи, че БСП са готови с мотивите за вота на недоверие, които вчера са разгледали на ИБ и са обсъдили и с ПГ. „Взехме решението, че на 17 януари внасяме вота на недоверие сами. Току що проведохме разговори с ДПС и ги информирахме за аргументите си и те ще вземат своето решение“, поясни лидерът на БСП. Нинова коментира, че дали ДПС ще ги подкрепят в дебатите и гласуването, е тяхно политическо решение. „Мотивите да направим това са, че ние имаме принципни различия след изказването на почетния председател на ДПС Ахмед Доган, което беше потвърдено и от депутати от ДПС, основно в две неща“, обясни председателят на БСП.

„Първото е тяхното мнение, че няма готова опозиционна сила, която да поеме управлението. Ние само преди 6-7 месеца се явявахме на избори с управленска програма, с намерение да ги спечелим и да управляваме. Второто е призивът към медиите, гражданите и към нас, да се пази стабилността и сигурността на страната. Съгласни сме, по принцип, че България има нужда от стабилност и сигурност, но за нас основният генератор на несигурност, е правителството на Бойко Борисов и събитията от последните седмици го доказват“, каза Корнелия Нинова.

Тя подчерта, че от левицата не смятат, че има стабилност, в която и да е система-здравеопазване, образование, доходи, МВР. „За нас това не е стабилност. Ние искаме да гарантираме друг тип стабилност и сигурност на страната с абсолютно различен модел на правене на политика“, допълни партийният лидер.

„Затова, оставяйки с взаимно уважение по между си с ДПС, ние пристъпваме на 17 към внасяне на вот на недоверие. Дали ще ни подкрепят е тяхно политическо решение. До преди 15 минути не сме имали официални или неофициални разговори с ДПС и с Мустафа Карадайъ. Нито те са ни казвали, че няма да подкрепят, нито ние сме ги информирали за това решение, защото го взехме вчера на ИБ и го обсъдихме с ПГ. Предварителни разговори не е имало“, категорична бе още Корнелия Нинова. /БГНЕС
 

Добавете Вашия коментар

TOP