Корнелия Нинова: БСП внася вота на недоверие към кабинета на 17 януари без ДПС

11 януари 2018 | 12:28
0 коментара
Корнелия Нинова: БСП внася вота на недоверие към кабинета на 17 януари без ДПС

БСП внася вота на недоверие към кабинета на 17 януари без ДПС, заяви лидерът на левицата Корнелия Нинова.

Корупция е темата на вота на недоверие към правителството на Бойко Борисов. Корнелия Нинова посочи, че БСП са готови с мотивите за вота на недоверие, които вчера са разгледали на ИБ и са обсъдили и с ПГ. „Взехме решението, че на 17 януари внасяме вота на недоверие сами. Току що проведохме разговори с ДПС и ги информирахме за аргументите си и те ще вземат своето решение“, поясни лидерът на БСП. Нинова коментира, че дали ДПС ще ги подкрепят в дебатите и гласуването, е тяхно политическо решение. „Мотивите да направим това са, че ние имаме принципни различия след изказването на почетния председател на ДПС Ахмед Доган, което беше потвърдено и от депутати от ДПС, основно в две неща“, обясни председателят на БСП.

„Първото е тяхното мнение, че няма готова опозиционна сила, която да поеме управлението. Ние само преди 6-7 месеца се явявахме на избори с управленска програма, с намерение да ги спечелим и да управляваме. Второто е призивът към медиите, гражданите и към нас, да се пази стабилността и сигурността на страната. Съгласни сме, по принцип, че България има нужда от стабилност и сигурност, но за нас основният генератор на несигурност, е правителството на Бойко Борисов и събитията от последните седмици го доказват“, каза Корнелия Нинова.

Тя подчерта, че от левицата не смятат, че има стабилност, в която и да е система-здравеопазване, образование, доходи, МВР. „За нас това не е стабилност. Ние искаме да гарантираме друг тип стабилност и сигурност на страната с абсолютно различен модел на правене на политика“, допълни партийният лидер.

„Затова, оставяйки с взаимно уважение по между си с ДПС, ние пристъпваме на 17 към внасяне на вот на недоверие. Дали ще ни подкрепят е тяхно политическо решение. До преди 15 минути не сме имали официални или неофициални разговори с ДПС и с Мустафа Карадайъ. Нито те са ни казвали, че няма да подкрепят, нито ние сме ги информирали за това решение, защото го взехме вчера на ИБ и го обсъдихме с ПГ. Предварителни разговори не е имало“, категорична бе още Корнелия Нинова. /БГНЕС
 


Добавете Вашия коментар!