Корнелия Нинова, БСП: Искаме разпускане на парламента и предсрочни избори

04 Септември 2018 | 19:57
0 коментара
Политика

 Това мнозинство е изчерпано. Искаме разпускане на парламента и предсрочни избори. Това заяви от парламентарната трибуна лидерът на БСП Корнелия Нинова.

Нинова прочете традиционна за всяка нова парламентарна сесия декларация от името на парламентарната група на „БСП лява България“, в която очерта основните ѝ политически приоритети.

В изказването си лидерът на левицата подчерта, че тази сесия започва с едно сериозно обществено напрежение, с криза в правителството и нестабилност в управляващото мнозинство. „В последния месец се случиха две събития и една трагедия, които казват всичко. Не само са съответните месеци и седмици, но и за последните 29 години.

Срина се Търговския регистър, блокира целият икономически живот в страната, а държавните институции бяха абсолютно безпомощни да реагират на това. 250 000 души, които държавата е задължила да се застраховат с „гражданска отговорност“, бяха излъгани от застраховател, който правителството е лицензирал. Държавата остана безучастна към тази трагедия.

Трето – 17 души загинаха невинни, заради корупция и кражби, които вече убиват физически“, посочи Нинова, визирайки тежката автобусна катастрофа в Искърското дефиле. Според нея тази трагедия е създала голяма напрежение, на чийто фон е дошла и информацията, че чуждестранните инвестиции в страната са се сринали 10 пъти.

Нинова припомни още, че на1 октомври се очаква и ново увеличение на цената на газа, което се очаква да повлияе на цената на голяма част от стоките. „Следващите дни ще сме свидетели на битката Цветанов – Борисов. Поискани оставки от Борисов се оспорват от Цветанов. За какво говори всичко това – за абсолютна нестабилност при управляващите и несигурност в страната“, смята Нинова.

Лидерът на БСП обяви, че вече само 20 депутати от парламентарната група ще стоят в пленарната зала, а останалите непрекъснато ще обикалят сред избирателите си, за да чуят техните искания.

„Идваме при вас. Нека всеки разумен българин да даде своя принос, който с каквото може“, призова Нинова. „Да променим модела и системата“, допълни още тя. /БГНЕС
 

Добавете Вашия коментар

TOP