Корнелия Нинова: Борисов сменя резервните гуми на автомобил, чийто двигател не работи!

14 Януари 2020 | 11:12
0 коментара
Политика

„Смяна на министрите  няма да промени нищо. Борисов прибягва до смяна на резервните гуми на кола, чийто двигател вече не работи. Тя не се движи и тръгва на заден ход. Много пъти сме били свидетели на смяна на министри в негови кабинети, без да се промени нищо. Нашата политика е да се смени модела и цялото правителство”.

Това заяви председателят на БСП Корнелия Нинова пред БТВ.

 

„Нено Димов не е единственият виновник и е изкупителна жертва на целия този модел. Има доста институции, които са отговорни за тези проблеми. Министрите на ГЕРБ не ги закачат. Предимно коалиционният партньор поема отговорността”, коментира Нинова. Тя посочи, че въпросът за отговорността стои отворен и  е преди всичко в премиера : „Системата на управление е сбъркана. Борисов сменя министри, но назначенията и политиките ги прави той”.

 

„Нека да отидат в Перник и да кажат на хората, че е фалшива новина, че нямат вода. Или в Бобов дол, че е фалшива новина, че децата им имат Хепатит А, защото там се гори болничен отпадък”, заяви лидерът на БСП. Тя коментира, че кризата в Перник не е продиктувана от това, че градът не е защитил проекта за воден цикъл: Тогава защо има проблем в Ботевград, в Шумен, в Ловеч, в Сливен. Защо  в Добричко 2 години са на режим на водата? Проблемът е национален”.

 

 „За 10 години се унищожиха институциите в България. Не е работило РИОСВ, не е работило ДНСК, министри не са забелязали какво става. Борисов направи така през тези 10 години, че всички проблеми се решават през 1 човек.Това е този начин на управление, в който се обезличават институциите и държавността. Политиката не е търговия.Като разхвърлиш едни пари, не можеш за да си купиш личното спокойствие  и да кажеш проблемът е решен. Е, не е решен. Той е системен,структурен и отлаган. Така с отлагане и плащане се стигна дотук”, каза Корнелия Нинова.

 

 „Вотът на недоверие  не е само за кризата в Перник. Той е за националния проблем с водата, за безконтролния внос и горене на боклуци, който замърсява въздуха”, припомни мотивите за вотът на недоверие лидерът на БСП. Тя допълни, че ако има принципи в политиката, вотът ще  е успешен. ”Ако всички партии, които на думи са опозиция гласуват вота, той ще мине”,  каза Нинова.

 

„Напоследък се акцентира върху темата с боклука от Италия, но за нас е много важна темата за боклука от третия свят. 734 хиляди тона за 5 години по документи от Владислав Горанов, в който се включва и 3 тона болничен отпадък. Сега само Нено Димов е виновен. А вносът от третия свят от къде е? От митниците. А Горанов къде е, за да каже кой е контролирал този внос? Къде се горят тези боклуци, какви са ефектите от това нещо”, попита Корнелия Нинова.

 

Тя коментира, че в момента хората в Перник са поставени в ситуация да избират  дали да имат хляб, или вода : „Дали да останат без работа, или да имат вода. Това е нечовешко в 21 в.” Нинова посочи, че от БСП искат оставката на правителството, защото цели системи гърмят една след друга : „В момента се заформя огромен скандал и в здравеопазването.Експерти казват, че следващата бомба ще е в енергетиката.Отново има чума по свинете, цената на свинското се покачи с 50%, расте цената на водата и хляба”.

 

„Докато болниците са търговски дружества, който и министър да дойде, резултатът ще е същият. Първото действие е държавата да промени статута на болниците да не са търговски дружества”, обясни председателят на БСП. Тя посочи, че такава практика няма никъде в цяла Европа.

 

„Пак се правят на изненадани, че не са знаели, че едно лекарство в общинската болница е 150 лв, а в частната е 1050лв. Как не знаете? Вие предложихте този закон. ГЕРБ внесоха този закон и си го приеха, според който частните болници не правят обществени поръчки. Тук не става въпрос за безхаберие и незнание. Това е умишлена политика и за това е виновен първият”, заяви Нинова.

 

„В партията в момента върви отчетно-изборна кампания. Всеки член на партията ще може да гласува на 26 април. Това е едно модерно, европейско наше решение”, завърши Корнелия Нинова.Епицентър

Добавете Вашия коментар

TOP